2 évnél régebbi cikk

Nem unatkozik az Alba aranylánya
·Sportkézilabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Fehérvár KC Facebook
Nem unatkozik az Alba aranylánya
·Sportkézilabda·Utolsó frissítés: undefined

Az U19-es női kézilabda-válogatott tagjaként Európa-bajnoki aranyérmet nyert Besszer Borbála, az Alba Fehérvár KC ifjú tehetsége. Sok pihenő nem jut Borinak, aki immár klubcsapata felkészülésére koncentrál.

A szlovéniai Celjében rendezett U19-es női kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott elképesztő menetelést mutatott be, melynek végén megérdemelten nyerte meg a kontinensbajnokságot. A nemzeti csapat a csoportkörben legyőzte Romániát, Csehországot és Norvégiát, majd a középdöntőben Franciaország és Horvátország ellen is nyertek lányaink. Az elődöntőben aztán a svédeket, majd a fináléban az oroszokat is magabiztosan verte a csapat, mely így Európa-bajnoki aranyérmesként térhetett haza.

A keretben ott volt az Alba Fehérvár KC fiatal irányító-átlövője, Besszer Borbála, aki határozott védőmunkájával és fontos pillanatokban szerzett góljaival vette ki részét a végső diadalból.

- Nagyon sok elismerést, gratulációt kaptam a szurkolóktól, nagyon jól esett. Hatalmas élmény volt ez az Európa-bajnokság és az aranyérem, amikor elkezdtem kézilabdázni, az volt az álmom, hogy válogatott legyek és egy ilyen világversenyen részt vehessek. Ez most megadatott, sőt, aranyérmesek lettünk, úgyhogy nagyon boldog vagyok!

Borinak nem volt könnyű dolga, hiszen a válogatott gerince már hosszú évek óta, a gyermek korosztályok óta együtt játszott. Ebbe a keretbe a pályán nyújtott jó teljesítményével verekedte be magát az Alba FKC fiatal reménysége, akinek a helyzetét az sem könnyítette, hogy bővebb létszámmal kezdte meg az Eb-re való felkészülést a nemzeti együttes. Bori azonban a keretszűkítés után is tagja maradt a csapatnak, a jutalom pedig junior kontinensbajnoki aranyérem lett.

- Nagyon jó formában voltunk, legbelül mindenki érezte, hogy nem lehetetlen elérni a döntőt, illetve az aranyérmet. A torna alatt azonban ezzel nem foglalkoztunk, mindig csak a következő mérkőzés, a következő ellenfél volt fókuszban, tényleg lépésről-lépésre haladtunk előre. Amit tudtam, azt én is hozzátettem a csapat teljesítményéhez, minden meccsen próbáltam a maximumot nyújtani, ez nagyjából sikerült is, egy jól és eredményesen játszó csapat tagja lehettem.

Szükség is volt a jó játékra, mert erős riválisokkal találkoztunk, és talán az aranyérem fényében furcsán hangzik, de ezek a meccsek megmutatták azokat a dolgokat, amiben fejlődnünk kell. Különböző játékstílusok ellen játszottunk, ami nagyon izgalmas volt, ugyanakkor folyamatos figyelmet és koncentrációt kívánt.

Besszer Borbála július végétől már klubcsapatával készül a szeptemberben rajtoló szezonra

Alba fehérvár KC Facebook

A kontinenstorna után nem marad sok idő a pihenésre, hiszen az Alba FKC már megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es szezonra. Besszer Borbála nem is marad sokáig távol csapatától, pár nap regenerálódás után már csatlakozik is csapatához.

- Július 26-ig pihenek egy kicsit, aztán bekapcsolódok az Aba felkészülésébe. Sűrű ez a nyár, de nem bánom, sőt, nagyon várom, hogy újra a klubcsapatommal készülhessek: új a vezetőedző, megújult a csapat is, izgalmas lesz belekezdeni valami új dologba, várom a közös munkát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek