2 évnél régebbi cikk

Fehérváron segítettek a vérlovagok
·Egészségvideó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Vérlovagok
Fehérváron segítettek a vérlovagok
·Egészségvideó·Utolsó frissítés: undefined

Székefehérvárra és Tatabányára is szállítottak vért egy út alatt a sürgősségi vérellátásban önkéntesen közreműködő vérlovagok. Íme legújabb videójuk!

Bármelyik kórházban adódhat olyan szituáció, amikor speciális, kórházi körülmények között nem tárolható vérkészítményre van szükség. Ekkor kerül sor sürgősségi vérszállításra, a Vérlovagok itt kapcsolódnak be a folyamatba, s az év minden napján, ügyeleti rendszerben, 24 órában állnak az Országos Vérellátó Szolgálat rendelkezésére.

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány 13 évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy hátrányos helyzetű csoportok megsegítését civil módszerekkel tudja segíteni. Most egy új feladatot vállaltunk, ez pedig az ország vérkészletének sürgősségi célba juttatása.

Ehhez az alapítvány 4 db speciálisan felszerelt motorkerékpárt és 1 db gépjárművet vásárolt.

"Ezeken a gépjárműveken mi, mint önkéntesek dolgozunk, hiszen nem csak a motorozást választottuk életcélul, hanem részt kívánunk venni egy aktív társadalmi felelősségvállalásban is." - írják a verlovagok.hu-n.

A Youtube-csatornájukon, a sürgősségi vérszállításon kívül vezetéstechnikai instrukcióval is tájékoztatják a nézőket, hogy hogyan kell segíteni a megkülönböztető hang és fényjelzéssel közlekedő járművet.

A csapat tagjai:
Pribil Sándor – Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnök, Vérlovagok alapítója
Sárvári Zsolt (Mackó) – autós, motoros vezetéstechnikai instruktor
Buch Tibor – színművész
Esztocsák Sándor (Guszti) – vezetéstechnikai instruktor
Erdélyi Krisztián – Ossian zenekar basszusgitárosa

A Vérlovagok legfrissebb videóján az látható, ahogyan egy út alatt Tatabányára és Székesfehérvárra is szállítottak vért. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek