2 évnél régebbi cikk

Lezárások, forgalmirend-változások a Székesfehérvári Királyi Napok idején
·HírekKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Lezárások, forgalmirend-változások a Székesfehérvári Királyi Napok idején
·HírekKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Több helyszínen és időpontban lesz forgalomkorlátozás, forgalmirend-módosítás és lezárás a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódóan.

A Királyi Napok ideje alatt bevezetett átmeneti forgalmirend-változások érintik több útszakasz és parkoló használatát, továbbá egyes helyi, regionális és országos autóbusz közlekedését.

Útlezárások

  • Augusztus 18-án 18.00 órától augusztus 20-án 08.00 óráig teljesen lezárják az Öreghegyi Közösségi Ház előtti parkolórészt a Fiskális út felől.

  • Augusztus 19-én 06.00 órától 23.00 óráig lezárják a Bory téren a buszforduló útszakaszt, 6.00 és 19.00 óra között a Bory téri parkolót, valamint 15.40 és 16.00 óra között a Fiskális-Pozsonyi úti körforgalmat.

  • Augusztus 19-én 07.00 órától augusztus 23-án 02.00 óráig teljes szélességében lezárják a Mátyás király körút Ybl Miklós utca és Várkörút közötti szakaszát. A Zichy liget 1-9. szám közötti szakaszt zsákutcaként kétirányúsítják a Mészöly G. utca - Malom utca csomóponttól. 

  • Teljes szélességében lezárják a Bregyó-köz Ligetsor körforgalom és Fürdősor közötti szakaszát augusztus 19-én 18.00 – 23.00 óra között, augusztus 20-án 18.00 – 23.00 óra között, valamint augusztus 22-én 18.00 – 23.00 óra között.

  • Augusztus 20-án 17.00 - 19.30 óra között felvonulnak a királyi óriásbábok. A produkció résztvevői időszakosan használják a közutat a Zichy liget - Fő utca - Városház tér - Kossuth utca - Szent István tér útvonalon.

Parkolózárások

  • Augusztus 14-én, valamint augusztus 20-22. között a Zichy liget melletti utcában, 19-23. között pedig ugyanitt a Mészöly G. utca irányából lesznek parkolózárások a fellépők és a szolgáltatók számára.

  • Augusztus 18-tól 23-ig lezárják a Jávor Ottó tér Evangélikus templom melletti parkolóját és a Vörösmarty Színház mögötti parkoló egy részét a mobil illemhelyek számára.

Országos és regionális buszjáratok közlekedésének változása

  • Augusztus 19-én üzemkezdéstől augusztus 22-én üzemzárásig a Mór, Zámoly, valamint Lovasberény irányából és irányába közlekedő országos és regionális járatok a Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek.

Helyi autóbuszjáratok közlekedésének változása

  • A „16”-os, „17”-es, valamint a „30”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út/Ányos P. u.* – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.
    Kimaradó megállóhelyek a Szabadságharcos út (a „17”-es és „30”-as járatok esetében) Ybl Miklós lakótelep.

  • A „26”, „26A”, „26G”,  „27” és „38”-as jelzésű autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget (északi oldal) – Dózsa Gy. út/Ányos P. u. – Szekfű Gy. u. terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhely az Ybl Miklós lakótelep.

  • A helyijáratos buszok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken – a Városi Uszodánál (a Zichy liget irányába), a III. Béla király téren (a városközpont irányába) és a Szent Gellért utcában (az autóbusz-állomás irányába) – megállnak.
Borítókép: budapestkornyeke.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek