1 hónapnál régebbi cikk

Alkotás, zene, gasztronómia - így telik a vasárnap a Zichy ligetben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
Alkotás, zene, gasztronómia - így telik a vasárnap a Zichy ligetben

A Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódó programok már vasárnap délelőtt elkezdődtek. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedveztek különleges elfoglaltságokkal a Zichy ligetben.

Többek között szemkápráztató cirkuszi mutatvány tárult elénk:  "A csoda a Te kezedben van" elnevezésű esemény által a látogatók kipróbálhatták a cirkuszi eszközöket, és részévé válhattak az artistaparádénak, a mutatványok varázslatának a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által, de megannyi más érdekesség is várta az itt élőket és a turistákat.

Ez a gasztrobusz éppen a Királyi Napok első napján debütált országosan is. Itt hungarikumokat kóstolhattak a látogatók egész nap.

A kolbász és a tepertő természetesen nem maradhatott ki a konyhaművészeti-repertoárból, de az itt kötött bartáságok, ismerkedés sem utolsó szempont akkor, ha a magyar gasztronómiáról van szó - fogalmazott Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.

"Szerencsére az ideérkező vendégek többsége - érkezzenek bárhonnan a világból - ismeri a gulyáslevest, a töltött káposztát, a dobostortát, a Gundel palacsintát, és amikor találkozhatunk is velük, beszélgethetünk egy jót, megismerkedhetünk egymással, egymás nemzeti értékeivel. Mi magyarok megmutathatjuk a nemzetünk gasztronómiájának hagyományait, különlegességeit, de azt is, hogyan tálalunk. Tehát érdemes a magyar ételt kóstolni és a gasztronómiánkat művelni!" - tette hozzá az alelnök.

A látványos produkciók és a finom falatok mellett az első napon kreatív foglalkozás is várta a családokat vasárnap.

A kicsik fonhattak karkötőt, nyakláncot, de kifesthették a süteményeket, amiket aztán meg is ehettek. Egészen estig várták a kíváncsi, alkotni vágyó gyermekeket a zenepavilon mellett, ahol egyébként már vasárnap délelőtt különleges dallamokkal, táncműsorral ajándékozták meg az erre járókat.

"Az aprók tánca" produkciójában ugyanis mondókák, dalocskák és sok játék kapott helyet az Alba Regia Ami és a Szedtevette Zenekar közreműködésével a zenepavilonban, ahol az esti órákban Sebő Ferenc és Soós Réka is muzsikált.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek