2 évnél régebbi cikk

Idióta tippek, amiket az interneten olvastam
·Életmódtippek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/Tumisu
Idióta tippek, amiket az interneten olvastam
·Életmódtippek·Utolsó frissítés: undefined

Az interneten minden problémára találunk legalább egy tucat megoldást, ami aztán vagy működik vagy nem. Ám vannak olyan tippek is, amelyeket ki sem kell próbálnunk ahhoz, hogy tudjuk: hatalmas melléfogás.

Mostanra olyan szintre fejlesztettük a nagy közös tudásbázist, hogy az iratmegsemmisítő kiválasztásán át, a bikini épségének megőrzésén keresztül, a karácsonyi vásárlási roham túléléséig mindenre, de tényleg mindenre kínál tippeket és ötleteket az internet világa.

Hovatovább mi magunk is előszeretettel készítünk ilyen cikkeket: adtunk már tippeket a barátság megmentésére, a munkahelyi stressz csökkentésére, de mesés ötleteket hoztunk hajfonásra is, vagy arra, hogyan növeljük a teret kis lakásokban.

A vélt vagy valós tippéhségünket jelenleg sok-sok millió Google-találattal csillapíthatjuk, és ha végigböngésszük a tippek keresőszóra kiadott (2021.08.11.) több mint 15 millió találatot, vagy a tipp keresőszóra listázott 184 millió találatot, akkor pontosan láthatjuk, hogy nem túloztam a mindenre van egy jó ötlet kijelentéssel.

A kipróbálással azonban nem árt úgy bánni, mint a receptgyűjtőoldalak kevés csillagos receptjeivel: kellő fenntartással. Persze akadnak olyan tippek is, amelyek már messziről bűzlenek, ezek közül hoztam a négy kedvencemet.

1. Tedd nedvesen a ruhákat a szekrénybe

Egy háztartási munkákat egyszerűsítő tippeket bemutató cikkben olvastam néhány éve, amit azóta sem sikerült a fejemből kiverni: a szerző azt javasolta, hogy a még nedves ruhákat szedjük le a szárítóról, hajtogassuk gondosan össze, és így tegyük szekrénybe. Szerinte ezzel megspóroljuk a vasalás költségeit és idejét.

Azóta is időnként eszembe jut ez a tipp, és mindig arra gondolok, hogy aki ezt kitalálta, az tuti soha sem teregetett még, hiszen a gyakorló háziasszonyok és urak pontosan ismerik a nem optimálisan száradó ruhák dohos, kellemetlen szagát, amely egy-egy őszi és kora tavaszi, még nem meleg, de már nem fűtött lakásban simán előfordul, úgy, hogy azok a ruhák a szárítóról lógnak.

Bele sem akarok gondolni, hogy milyen szaga lenne azoknak a ruháknak, amiket a fent javasol formában "vasalnék". A szekrényről meg ne is beszéljünk...

2. Palántázz tojáshéjba

Látványtechnikai javaslat pinterest huszároknak! A tippgazda szerint egy-két kis lukacskát kell csak bökni a tojáshéj aljára, és már mehet is bele a föld, meg a mag. Amikor pedig a palánták készek a kiültetésre, egy az egyben áshatjuk be a nekik szánt helyre.

Nálam már ott megbukik a történet, hogy fúrjak lyukat a tojáshéj aljába úgy, hogy az tutin nem törik szét. Egy ötszáz fős vendégseregnek szánt rakottkrumpli mennyiségéből lehet, hogy össze tudnék hozni egy kiskertre való mennyiségű palántához elég ültetőhéjat, de nem vagyok benne biztos. Nálam az is kérdőjeles, hogy a palánta nevelgetésének időszakát kibírja-e a tojáshéj különösebb szagok felszabadítása nélkül.

De igazán arra lennék kíváncsi, hogy egy jókiállású paradicsom- vagy paprikapalánta (és akkor ezeknél nagyobbra növő zöldségekről ne is beszéljünk) hogyan tud fejlődni egy tojásméretű bölcsőben. Igaz, szerezhetünk be strucctojás is...

3. Fertőtlenítés mikrohullámú sütőben

Ennek az épületes tippnek a kicsúcsosodása az elmúlt hónapokban történt, amikor is többen az arcmaszkjukat próbálták a mikróban sterilizálni. Az eredmény pedig több elszenesedett maszkban és gyengéden felgyújtott mikróban sűrűsödött össze.

Az Amerikai Egyesült Államokban ez a jelenség olyan méretűre duzzadt, hogy több megyében a tűzoltóknak külön fel kellett hívnia a lakosság figyelmét a művelet haszontalanságára és balesetveszélyére.
 
Erről a tippről egy nagyon-nagyon régi kedves ismerősöm hitvallása jutott eszembe, aki szilárdan hitt abban, hogy az egyedülálló férfi zoknijából a szagot az alacsony hőfokú sütés garantáltan elűzi...

4. Dugóhúzó hiányában tedd a bort a fagyasztóba

Ott majd jól megfagy, és kilöki magából a kis parafa kütyüt, ami közted és a nedű között áll. Erre a tippre nehéz jól reagálni. Ha valóban ki is löki a dugót magából a megfagyott bor, és nem repeszti meg az üveget, nehezen hiszem, hogy olvadást követően hasonló minőséget képviselne.

Végső elkeseredésünkben persze meg lehet próbálni, de az időfaktorral, amíg a fagyás-olvadás művelet lezajlik, mindenképpen számoljunk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek