2 évnél régebbi cikk

Tippek, hogyan mentsük meg a barátságot
·Életmódkapcsolatok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels,com
Tippek, hogyan mentsük meg a barátságot
·Életmódkapcsolatok·Utolsó frissítés: undefined

A barátság fontos, de nehéz kötelék. Kicsinyes sértődéseken, félreértéseken kerekedjünk felül, mert az őszinte, egyenrangú, érdek nélküli kapcsolatok egyre kevesebbek napjainkban.

Mint minden emberi kapcsolatot, a barátságot is ápolni kell. Ahogy változnak körülöttünk az események, úgy változik az életünk, vele együtt saját magunk is. Vannak nagyon jó és nagyon rossz, valamint kettő közötti periódusok. Lelki ingadozásainkat magunkon is nehéz elviselni, akkor képzeljük el, milyen hatással van ez családunkra és a barátainkra.   

A barátság sem a legegyszerűbb dolog a földön. Félreértjük egymást, összetűzünk, vitáink veszekedésbe torkollik, ezek pedig tönkre teszik kapcsolatunkat.

A valódi, mély barátságok kisebb mosolyszünettel túllendülnek a problémákon, de vannak olyan kapcsolatok, amelyek a félreértéseket nem tudják könnyedén feldolgozni, viszont a másik felet és a közös barátságukat sem akarják elveszíteni. Az ő számukra adunk tippeket, hogyan sikerülhet rendezniük problémáikat.

Vedd vissza az egódat és tedd meg az első lépést!

Ha rosszul érzed magad, hogy nem beszéltek és hiányzik az együtt töltött idő, akkor ne habozz, hívd fel és találkozzatok személyesen. Ne telefonon és az informatika más eszközein keresztül kommunikáljatok.  Az üzenetküldő oldalakon pillanatok alatt félre lehet érteni a másikat, ami újabb problémákat szül. A jelenlét, a testbeszéd és szemkontaktus nagyon fontos kifejezőeszköz.  

A hárítás egy szörnyű taktika

Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, amelyekkel jó, ha tisztában vagyunk. Ha valóban szeretnétek javítani a kapcsolatotokon, akkor nézz magadba és ismerd el, ha tévedtél és megbántottad a másikat. Ha ezt őszintén megbeszélitek, a további vitákat és veszekedéseket előzhetitek meg.

Egy szakértő szerint, ha a megromlott barátságokban a felek próbálnak újabb közös pontokat keresni, az javíthat a helyzeten. Elmehettek például egy olyan kávézóba vagy étterembe, ahova régen nagyon sokat jártatok. Vagy csinálhattok hasonló programokat, mint korábban. Meséljétek el egymásnak, hogy kivel mi történt, míg nem beszélgettetek egymással, érdeklődjetek a barátotok élete iránt. Higgyétek el, ha érződik a másikon, hogy szívesen nyitna egy új barátság irányába, akkor onnantól már sokkal könnyebb dolgotok lesz.

Döntsétek el, hogy milyen irányba haladjon a barátság!

Egy megromlott kapcsolatot csak úgy lehet rendbe hozni, ha azt valóban mindkét fél szeretné. Ehhez pedig arra is szükség van, hogy letisztázzátok, merre s hogyan haladjatok tovább: legyen egy tervetek a jövőre. El kell dönteni, hogy mindketten szeretnétek-e, hogy rendeződjön a kapcsolatotok. A legrosszabb az, amikor az egyik fél nagyon szeretné, míg a másik egyáltalán nem kezdené vagy folytatná újra.

Légy türelmes 

Ha mindketten úgy döntöttetek, hogy rendezitek barátságotokat, akkor fontos, hogy legyetek türelmesek egymással és magatokkal. Egyik napról a másikra semmi sem rendeződik. A kapcsolat helyreállításához idő kell. Azonban azt se feledd, hogy az elvárásaidhoz szigorúan tartsd magad.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek