2 évnél régebbi cikk

A Csutora temetőben fát tört az éjszakai vihar, több sírban is kár keletkezett
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
FTV/Körtvélyes Tivadar
A Csutora temetőben fát tört az éjszakai vihar, több sírban is kár keletkezett
·Hírekvihar·Utolsó frissítés: undefined

Letört ágakhoz, kidőlt fákhoz többször is riasztották a tűzoltókat, de a Városgondnokság szakemberei is a károk mentesítésén dolgoztak már a kora reggeli órákban az éjszakai vihar miatt. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Juharfa esett az éjszakai vihar áldozatául a Csutora temetőben, a Városgondnokság szakemberei már a reggeli órákban azon dolgoztak, hogy a sírokra dőlt fát eltávolítsák.

"Ahogy belecsavart a szél a fába, úgy végigszakadt a törzs felső része is, és az alatta lévő sírokban kárt tett. A Városgondnokság faápolási csoportja mentesíti a területet, összevagdalják a letörött faágakat, amelyekből majd szociális tűzifa lesz. Sajnos a fa állapota olyan, hogy az már nem megtartható, így alpintechnikai módszerrel el lesz távolítva” - mondta el Homoki László, a Városgondnokság közterületfenntartás divízióvezetője.

A tűzoltóknak is adott munkát a vihar: a városban több helyen kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották őket.

"Az erős szél fákat döntött ki az M7-es autópályán, valamint a 7-es főúton a Lepsényi szakaszokon. Székesfehérváron a Deák Ferenc utcában szakadt le egy faág, ami mintegy 4 méter hosszú volt, akadályozta a forgalmat. Itt a fehérvári tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a faágat, és félrerakták. Polgárdiban egy 6 méter magas fa dőlt rá egy családi házra" - mondta Szabó-Bisztric Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fejér megye több településéről is érkezett a viharkárok miatt bejelentés a tűzoltókhoz, de személyi sérülés nem történt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek