2 évnél régebbi cikk

Újabb rapszodikus rajton van túl a még veretlen Vidi
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.molfehervarfc.hu
Újabb rapszodikus rajton van túl a még veretlen Vidi
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

A legutóbbi szezonhoz hasonlóan megint két döntetlennel kezdett a piros-kék klub, azonban hétvégi győzelmével már csak egyedüliként veretlen az OTP Bank Ligában.

Nagyjából épp egy esztendeje értekeztünk a MOL Fehérvár FC 2020/2021-es bajnoki rajtjáról, akkor a piros-kékek két döntetlennel indították az idényt, mely az elmúlt évek egyik legvisszafogottabb startjának számított. Nos, egy év elteltével nem változott sokat a helyzet, az immár Szabics Imre irányította Vidi ismét két ikszet zsákolhatott be az első fordulókban, előbb a ZTE, majd a Gyirmót vendégeként játszott 1-1-es döntetlent a sóstói alakulat.

A hétvégén aztán megtört a jég, a Kisvárda ellen hazai pályán 2-1-re nyert a MOL Fehérvár FC, melynek van egy elmaradt meccse is, a Ferencváros elleni bajnokit szeptember második felében pótolják majd.

A halasztott meccsel és a hárompontos rendszerben kevésbé értékes döntetlenekkel a tarsolyában a Vidi így a hatodik a tabellán, ami megint csak nem nevezhető fényességes bajnoki rajtnak, ugyanakkor az is tény, hogy már csak a fehérvári gárda veretlen a mezőnyben.

A képlet hasonló volt a  legutóbbi idényben is, akkor is két döntetlen után jött az első siker, úgy tűnik, az elmúlt évek sláger-rajtja lett ez Fehérváron. Reméljük, a folytatás jobban alakul majd, hiszen a 2020/2021-es idényben végül csak harmadik lett a MOL Fehérvár FC.  Egy esztendeje a veretlenség egyébként egészen a kilencedik meccsig kitartott, vagyis a szezon eleje sikerült jobban a sóstói alakulatnak.

Még van esély az elmúlt évek legjobb rajtjaink egyikre

www.molfehervarfc.hu

Csakúgy, mint a 2019/2020-as szezonban, akkor hat győzelemmel indított a Vidi, ezt a rajtot már nem lehet megismételni idén. A 2018/2019-es idény rajtja azonban reprodukálható: három éve az első öt meccsen veretlenek maradtak a piros-kékek, az akkori mérleg gond nélkül túl is szárnyalható, hiszen 3 döntetlen mellett 2 győzelem volt a mutató.

Zárásként pedig nézzük, hogy festett a rajt a legutóbbi bajnoki cím idején. A fehérvári klub eddigi utolsó bajnoki elsőségét a 2017/2018-as pontvadászatban ünnepelhette, azt a szezont 6 győzelemmel és 2 pontosztozkodással, vagyis nyolc veretlen meccsel kezdte a Vidi. Erre a mérlegre most is van esély, ehhez azonban nagyon jó szériát kell produkálnia csapatnak az elkövetkező hetekben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek