2 évnél régebbi cikk

Épülhet a multifunkcionális sportcsarnok Fehérváron - döntött a kormány
·HírekAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined
Épülhet a multifunkcionális sportcsarnok Fehérváron - döntött a kormány
·HírekAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined

Idén elkezdődhet a multifunkcionális sportcsarnok építése Székesfehérváron az útkapcsolatokkal együtt. Döntött a kormány a szükséges források biztosításáról - jelentette be Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester vasárnap délután.

Megkezdődhet a multifunkcionális sportcsarnok építése a Nagyszombati és Budai út kereszteződésében. A beruházás részleteiről szóló videót vasárnap délután tette közzé közösségi oldalán Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester. 

Vargha Tamás a fejlesztés kapcsán bejegyzésében kiemelte, hogy a fejlesztés része egy összekötő út építése az Alba Ipari Zóna és a Budai út között, melynek köszönhetően az ipari park a Budai út irányából is megközelíthető lesz, megkönnyítve ezzel az ott dolgozók közlekedését. 

A multifunkcionális sportcsarnok egy új közösségi térként lehetőséget ad majd a városunknak számos sport és kulturális esemény megrendezésére, és egyúttal a fehérvári jégkorongsport fellegvára lesz.

"Hosszú út volt, és hálás vagyok országgyűlési képviselőnknek, Vargha Tamásnak, hiszen végig kitartott a projekt mellett, mert ez nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthon, hanem végre méltó rendezvényközpont, közösségi centrum is lesz Fehérváron! Kiemelendő, hogy a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva" - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester.

Az fmc.hu a döntés részleteiről kérdezte Székesfehérvár polgármesterét, aki elmondta, hogy a beruházás 32 milliárd forintból valósul meg az úthálózattal, közmű-kapcsolatokkal együtt. 

"6000 fős multifunkcionális csarnok épül. Nemcsak jégcsarnok lesz, hanem egy olyan csarnok, amiben az egyik napon sportmérkőzést, a másikon pedig már konferenciát vagy koncertet rendezhetnek" - mondta el Cser-Palkovics András.

Kicsivel több mint 2 éves beruházást jelent majd a multifunkcionális csarnok megvalósítása. Cser-Palkovics András arról is beszél, hogy régi álom valósulhat meg a beruházással, hiszen már a 2000-es években megjelent az igény egy új jégcsarnok építésére. Több ok miatt is fontos a beruházás. Egyrészt a jégkorongcsapat és a fantasztikus szurkolótábora megérdemli, hogy új otthona legyen. A Raktár utcában nem lehet már sokáig 2-3 ezer ember előtt mérkőzéseket rendezni.

"Azért is fontos a beruházás, mert egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között. Ez több ezer embernek fog napi szinten könnyebbséget, időmegtakarítást eredményezni. Fontos, mert nem kell egy-egy koncertélményért elmenni Győrbe, Budapestre vagy Veszprémbe. Fontos, mert olyan rendezvényeket lehet tartani, amire jelenleg nincs lehetősége a városnak, legyen az nagy nemzetközi orvoskonferencia, vagy akár szakmai találkozók" - összegezte Cser-Palkovics András.

A multifunkcionális csarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza és  a városnak egy fillérjébe sem kerül. A Modern Városok Program fontos eleme a csarnok megvalósulása, akárcsak a Szent György Kórház most bejelentett bővítése, az elkészült új Velencei Tábor vagy a Campus-program keretén belül megújuló fehérvári középiskolák. Cser-Palkovics András azt is hozzátette, hogy ezeket a fejlesztéseket saját erőből az önkormányzat nem tudná megvalósítani.

Borítókép: Székesfehérvár
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek