2 évnél régebbi cikk

Indulhat a Szent György Kórház több milliárdos fejlesztése, megvan a kormánydöntés
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Indulhat a Szent György Kórház több milliárdos fejlesztése, megvan a kormánydöntés
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Még az idén megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése, melyhez a kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Vargha Tamás közösségi oldalán kifejtette, hogy az új kórházi tömb épül, melynek köszönhetően 112 ággyal bővül a Kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

"A kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére, és a már meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására." - olvasható a bejegyzésben.

A támogatásról szóló határozat már megjelent a Magyar Közlönyben.

A Fejér Megyei Szent György Kórház új belgyógyászati tömbjének látványtervei

szekesfehervar.hu

A Modern Városok Program része az új belgyógyászati épülettömb is. Augusztus közepén az fmc.hu kérdésére Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az eljárás lezárult, a vállalási ár a becsült érték körül van. Ez is egy feltételes eljárás, azonban itt a városi önkormányzat még csak nem is társlebonyolító, hiszen teljes egészében állami szervek menedzselik azt.

Kapcsolódó
Elindult a közbeszerzési eljárás a fehérvári kórház új tömbjének építésére

Pulmonológiai-, infektológiai és onkológiai osztály lesz a Fejér Megyei Szent György Kórház idén épülő új épületében. Vargha Tamás államtitkár közösségi oldalán videóban ismerteti a terveket.

"Azzal ha ez a tömb megvalósul, befejeződik az a kórházfejlesztés, aminek 2005-2008 környékén kellett volna az akkori tervek szerint megtörténnie, csak sajnos az akkori kormány a pólusprogramból gyakorlatilag kiiktatta a fehérvári kórházat, így a fontos fejlesztés nem valósult meg." – fogalmazott Cser-Palkovics András.  

A kormánydöntés kapcsán Cser-Palkovics András közösségi oldalán kifejtette: korszakos jelentőségű kórházfejlesztésről döntött a kormány és jelentett be Vargha Tamás.

Székesfehérvár polgármestere arról is írt, hogy a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók, mindez egy közel 6000 négyzetméteres, 3 szintes épületben valósulnak meg. A beruházás bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket, ami alapján indulhat az új épület építése. 

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkal, akadálymentesített kórteremszámmal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel. 

"A Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárdos beruházás részeként egy 1,6 milliárdos eszközfejlesztésről is döntött a kormány, aminek keretében a kórházunk meglévő épületeinek légtechnikai rendszerének cseréjére is sor kerül. " - fejtette ki közösségi oldalán a polgármester.

A fejlesztés részét képező külső parkolók pedig már el is készültek. További 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a függőfolyosó is. Cser-Palkovics András arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy a teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap.

A mostani építkezés méltó folytatása a 2014-ben átadott, 6000 négyzetméteres, 3 szintes- központi műtőnek és intenzív osztálynak helyet adó - új épületnek. A kórház fejlesztését pedig további épületek felújításával folytatjuk majd - írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András.

A teljes poszt itt olvasható:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek