Új felületkezelő üzemet avattak - hatékonyabb technológiát alkalmaz az Alba-Kor Kft.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Új felületkezelő üzemet avattak - hatékonyabb technológiát alkalmaz az Alba-Kor Kft.

Hatékonyabb technológiai rendszer kialakítása és bővítése valósulhat meg az által, hogy elkészült a székesfehérvári Alba-Kor Kft. új felületkezelő üzeme. A "Zöld Nemzeti Bajnokok" telephely- és technológia fejlesztésének eredményeként megvalósult csarnokot csütörtök délelőtt adták át.

Elkészült a székesfehérvári Alba-Kor Kft. új üzeme, amelyben a nemesacélok felületkezelésével foglalkozó cég egyedülálló technológia megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát és az ipar környezettudatosabbá válását. A fejlesztéshez, melynek összköltsége 1,2 milliárd forint, a cég több mint 361 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

"A telephely fejlesztéssel kapacitás növekedést, illetve munkahely fejlesztést is tudunk létrehozni és ami mögöttem a molinón is látszik, a környezetvédelmi szempontból való fejlesztés egy új anyagot jelent, amit mi hoztunk létre, illetve a mi megbízásunkból készült el ez az anyag, amelynek a káros anyag tartalma sokkal kisebb lesz, így környezetbarátabb lesz ahhoz képest, hogy vegyi anyagról van szó" – mondta Deák Lajos, az Alba-Kor Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új üzemet, Spányi Antal megyés püspök áldotta meg. Az 1994-ben alapított családi vállalkozás jelenleg tizenöt Székesfehérváron és a környéken élő családnak biztosít munkát és megélhetést. Az ünnepélyes avatón a jelképes, nemzeti színű szalagot a cég képviselői mellett Spányi Antal és Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere vágta át, aki kiemelte, hogy Székesfehérvár gazdasága és közössége szempontjából is fontos a beruházás, mivel az Alba-Kor Kft. új technológiai szintre lép az által, hogy a környezetvédelmet kiemelt szempontnak tartja.

"Van egy olyan technológia, amelyet harminc éve Magyarországon ők indítottak el és ez által egy töretlen fejlődést indítottak el a maguk iparágában. Számos nemzetközi cégnek a bedolgozói, nagyon sok hazai partnerük van, multinacionális cégek a partnereik, úgyhogy egy sikeres székesfehérvári családi vállalkozásról beszélhetünk, a családi vállalkozások pedig nagyon fontosak a város gazdaságában" – fogalmazott Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere.

A fejlesztés tehát a "Zöld Nemzeti Bajnokok" vagyis a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása elnevezésű pályázat segítségével valósulhatott meg, az új üzemcsarnok pedig olyan megújuló energiát is felhasznál, amely a környezettudatos működést segíti elő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek