1 évnél régebbi cikk

Elindult a Tóparti Gimnázium épületének átfogó felújítása
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ ÖKK
Elindult a Tóparti Gimnázium épületének átfogó felújítása
·Oktatásfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

Elindult a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása, kívül-belül korszerűsödik az intézmény. A beruházás 3,2 milliárd forintból valósulhat meg. A részletekről Cser-Palkovics András számolt be közösségi oldalán.

A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében több fejlesztés valósult meg, és folyamatosan indulhatnak el a város oktatási intézményeiben. A teljes projekt közel 20 milliárd forint.

December végén évértékelő interjúnkban erről is kérdeztük Székesfehérvár polgármesterét, aki akkor elmondta, hogy januárban átadják a Tóparti Gimnázium teljes felújítására a munkaterületet. "15 hónap alatt készülhet el a beruházás, úgy, hogy közben működik az iskola is. Ez biztos, hogy nem lesz egyszerű a gimnáziumban dolgozóknak és a tanulóknak. Türelmüket és megértésüket kérem, hiszen egy teljes egészében felújított iskola lesz a végeredmény" - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Kapcsolódó
„Küzdelmes, de szép év végéhez értünk” – ünnepi beszélgetés Cser-Palkovics Andrással

Küzdelmes év volt az idei, ami számos kihívást tartogatott az élet szinte minden területén. Az eredményekről, a nehézségekről és szép élményeiről is kérdeztük Cser-Palkovics András polgármestert. 

Cser-Palkovics András a közösségi oldalán most megjelent posztban a beruházás részleteit is ismertette.

"Cseréljük a nyílászárókat és a homlokzati szigetelést. Teljes belső felújítást kap a suli, cserére kerül a fűtés, az elektromos hálózat és a víz- szennyvíz-hálózat is. Javíttatjuk a lapostetőket, a vízelvezetést és a talajnedvesség elleni védelmet és a villámvédelmet is. Emellett tereprendezést is végzünk a Tóparti környezetében" - tájékozatott a polgármester.

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása összesen 3,2 milliárd forintból valósulhat meg, kormányzati támogatásból a Modern Városok Program keretében. A teljes poszt itt olvasható:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek