6 hónapnál régebbi cikk

Megújul Csór tornacsarnoka
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Megújul Csór tornacsarnoka

Néhány héten belül megkezdődik a csóri sportcentrum fejlesztésének második üteme. Most a tornacsarnok és a tekepálya újul meg, korszerűsödik. A cél az önkormányzat üzemeltetési költségeinek csökkentése. 

Európai Uniós támogatással elkezdik a tekepálya és a csarnok energetikai korszerűsítését. A projekt célja az épület hatékonyabb energiahasználatának növelése, az önkormányzat költségeinek csökkentése.

"Elsődlegesen az, hogy akkor a fűtési, illetve az áram beszerzési módjainkat a 21-ik századnak megfelelően változtassuk. Ha ez így van, akkor a hőszigetelés, és a külső, a falak, illetve a födém, ezek is meglegyenek. Ez az esztétikai oldalt is javítja" - tájékoztatta az fmc.hu-t Csete Krisztián, Csór polgármestere.

A beruházásra több mint 171 millió forint támogatást nyert el Csór, ezt egészíti ki az önkormányzat 17 millió forinttal. A felújítás során az épület oldalfalainak, födémeinek, homlokzatának és lábazatának a hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a korszerűtlen gázkazán elbontása, új kondenzkazán telepítése valósul meg. A tekepálya falán napelemes rendszert építenek ki.

"Mindig jó szívvel látom azt, ha a sport irányában fejlesztések történnek. A csóri lakosok, illetve a környező települések lakosai, legfőképpen a fiatalok, lehetőséget kapnak, hogy európai körülmények között sportoljanak. Kiemelve azt, hogy hatékony energiafelhasználással, ezáltal a környezetünket is védeni fogjuk"- összegezte a beruházás jelentőségét Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának hivatalvezetője.

A kivitelező céggel az önkormányzat aláírta a szerződést, a munkaterület átadása 15 munkanapon belül megtörténik. Az épület várhatóan 2024. augusztus végére újul meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek