2 évnél régebbi cikk

Az "Év háza" közönségdíját egy Velencei-tóra néző ház kapta 2021-ben
·StílusVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
evhaza.hu
Az "Év háza" közönségdíját egy Velencei-tóra néző ház kapta 2021-ben
·StílusVelencei-tó·Utolsó frissítés: undefined

Az otthon meleg mindenkinek más és más, de 2021-ben méltán érdemelte ki a közönségdíjat Göde Ferenc velencei családi háza.

Még 2008-ban élesztették újra fel az "Év háza" versenyt, amelyen - a képeket látva - senki sem lenne szomorú, ha versenybe szállhatna otthonával. A Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége szakmai védnökségével kiírt pályázaton a zsűri nemcsak családi ház, de kis társasház, valamint középület kategóriában is oszt ki fődíjat, ezek mellett pedig 2 szakmai és további 5 támogatói díj odaítéléséről is döntenek - írja az evhaza.hu.

A szervezők második éve a közönség véleményét is megkérdezik. Az “Év háza” pályázatra 2021-ben beérkezett 29 családi ház közül bár a szakma elismerését nem, de a közönségét Göde Ferenc velencei családi háza nyerte el - a képet látva méltán. 

Idén a 29 családi ház mellett 13 középület is versengett “Év háza” pályázaton. A családi ház kategóriában a fődíjat idén Földes László és Lukács Anna egy téglaburkolatos, elegáns sasadi villa tervezéséért kapta, míg a legjobb középületért járó díjat Csillag Katalinnak és Gunther Zsoltnak, a már sok hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedő MOME Campus tervezőinek ítélte oda a neves zsűri.

További különdíjasok:

  • Vesmásné Zákányi Ildikó, Szabó Csanád, Vesmás Péter, Sipos György: Móra Ferenc Múzeum És Vár Múzeum, Szeged - a Magyar Építőművészek Szövetségének Szakmai Különdíja
  • Hőnich Richárd, Nagy Péter: Pilisi Len Látogatóközpont, Pilisszentiván - a Magyar Építész Kamara Szakmai Különdíja
  • Álomos Gergely, Bubla Ágnes: családi ház, Szeged - Leier Főtámogatói Különdíj
  • Lenzsér Péter, Jug Mátyás: Média Értési és Oktatási Központ, Sopron - Hella Támogatói Különdíj
  • Szél Norbert: Óvoda-Bölcsőde, Sajószentpéter - Meva Támogatói Különdíj
  • Benczúr László, Weichinger Miklós: családi ház, Budapest - Prefa Támogatói Különdíj
  • Kocsis Barnabás, Kocsis Gáspár: többlakásos társasház, Szentendre - Terrán Támogatói Különdíj

A középület kategóriában a közönség a Szél Norbert és Varga Gábor által tervezett sajószentpéteri Óvoda-Bölcsőde épületét választotta a legjobbnak, míg családi ház kategóriában Göde Ferenc, a Velencei-tóra szemet gyönyörködtető panorámát kínáló családi háza bizonyult a legnépszerűbbnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek