2 évnél régebbi cikk

Megújult a fehérvári Csibészke és Zöldliget Bölcsőde
·Oktatásgyerekek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megújult a fehérvári Csibészke és Zöldliget Bölcsőde
·Oktatásgyerekek·Utolsó frissítés: undefined

Új tetőszerkezetet kapott a Csibészke és Zöldliget Bölcsőde, valamint a csoportszobákban is festés és padlócsere történt.

A hivatalos átadást kedden délelőtt tartották, itt számolt be Bálesné Elekes Rita, a működtető SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke és Viza Attila önkormányzati képviselő a megvalósult fejlesztésről. 

„Nekünk ez a ház nagyon sokat jelent! Sok küzdelem, szeretet, gyerekek, élet – a SZÉNA-nak ez a bázis.” – ezekkel a mondatokkal köszöntötte a keddi átadáson résztvevőket Bálesné Elekes Rita elnök.

Elmondta, hogy 2015 óta működtet a Bőrgyár utcában családi bölcsődét a SZÉNA Egyesület a Családokért. Kettő bölcsődét hoztak akkor itt létre, körülbelül húszmillió forintos ráfordítással felújították az épületet, egy új részt is hozzáépítve.

Az önkormányzattól bérelt ingatlanban számos fejlesztés történt azóta, a legnagyobb beruházás azonban mostanra készült el.

Az Egyesület és önkéntesei tevékenységéért, a városrészben és a családokért végzett elkötelezett munkáért mondott köszönetet Viza Attila önkormányzati képviselő, valamint ismertette a megvalósult beruházás részleteit.

Mint elhangzott, a régi épületrészen még palafedés volt, ami az évtizedek alatt nagyon elhasználódott. A tetőszerkezet cseréjében a SZÉNA az Önkormányzat segítségét kérte.  

„A korábbi tetőszerkezet bontása után egy teljesen új födém, illetve tartószerkezet készült, megvalósult a hőszigetelés, végül pedig cserépfedéssel, új ereszcsatornával látták el az épületet.

A fejlesztés összesen bruttó 8.600.000 forintos önkormányzati forrásból valósult meg. Így már sokkal komfortosabb körülmények között tudják fogadni itt a gyermekeket.” – mondta el Viza Attila.  

Nagyon sokat fog számítani az új tetőszerkezet a téli időszakban, illetve bármilyen időjárási körülmények között is biztonságos működhet a bölcsőde – összegezte Bálesné Elekes Rita, majd az elnök kiemelte azt is, hogy az Egyesület is kivette a részét a bölcsőde megújításából: saját forrásból kifestették a csoportszobákat, illetve a laminált parketták cseréjére is sor került. A következő terv pedig az udvar felújítása lesz majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek