2 évnél régebbi cikk

Október végéig érvényesek a 2020. március 20. előtt kiváltott éves parkolóbérletek
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined
Október végéig érvényesek a 2020. március 20. előtt kiváltott éves parkolóbérletek
·Közlekedésparkolás·Utolsó frissítés: undefined

A Városgondnokságon pedig már jelenleg is kiválthatók az idén novembertől érvényes jövő évi lakossági bérletek.

2021. október 31-ig érvényesek Fehérváron a 2020. március 20. előtt kiváltott lakossági éves parkolóbérletek. A Városgondnokságon pedig már jelenleg is kiválthatók az idén novembertől érvényes jövő évi lakossági bérletek. Ezek egészen 2023 január 31-ig lesznek érvényesek - tette közzé Székesfehérvár Városgondnoksága pénteken.

Az I-es, a II-es és a III-as parkolóövezetekben a 2020. március 20. előtt kiváltott éves bérletek járnak csak le 2021. október 31-én - több ezer ilyen bérlet van forgalomban.

"Akiknek a hónap végén lejár a parkolóbérlete, nemcsak november-decemberre, hanem már a teljes 2022-es évre ki tudja váltani a bérleteket, amelyek 2023. január 31-ig lesznek érvényesek" – mondta Fenyves Balázs a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője az oldalnak. A nyáron cserélt lejárt bérletek 2022. január 31-ig érvényesek.

A fizetős övezetekbe a 2023. január 31-ig érvényes éves lakossági bérleteket, arányosítva az idei évből hátralévő időszakkal együtt 5915 forintért válthatók ki. Ez 15 hónapnyi parkolás, mely havonta 394 forintba kerül.

A kiemelt övezetbe, azaz a történelmi belvárosba a veszélyhelyzet alatt is kötelező volt a behajtási és parkolási engedélyek kiváltása. Az ott élő gépjármű tulajdonosoknak a megszokott módon, január 31-ig érvényes a behajtási és parkolási engedélyük, ők decembertől tudják ezeket kiváltani a következő évre.

"A Városgondnokságon próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat, aminek fontos része, hogy hamarosan elindul egy olyan honlap, ahol online kiválthatóak lesznek a lakossági parkolóbérletek, melyből közel nyolcezer darabot használnak a fehérváriak" – emelte ki Fenyves Balázs.

Az interneten kiváltott bérletek papír alapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrző eszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámot és az adott utcára vonatkozó jogosultságot is.

A történelmi belvárosba való behajtási és parkolási engedélyeken kívül minden típusú bérlet kiváltható lesz az új felületen, de fel lehet majd itt tölteni az NFC parkoló kártyát, és ha elfelejtettük azt leállítani, az online felületen majd ezt is megtehetjük.

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek