2 évnél régebbi cikk

Szürkehályog műtét: ilyen árakra lehet most számítani
·Egészségszem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Marc Schulte
Szürkehályog műtét: ilyen árakra lehet most számítani
·Egészségszem·Utolsó frissítés: undefined

A szürkehályog egy olyan betegség, amelyen a házi praktikák, gyógyszertári felírt vagy vény nélküli készítmények sajnos nem segítenek. Ahogy a szemüveg vagy a kontaktlencse sem.

Azonban az orvostudomány fejlődésének köszönhetően kiváló hírekkel is szolgálhatunk: a szürkehályog műtét valóban hatásos, biztonságos és gyors is. Ennek során a sokak életét megkeserítő „hályog”, vagyis az elhomályosult szemlencse eltávolításra kerül, majd ezt egy műlencsével helyettesítik.

Milyen típusú műlencsékkel lehetséges helyettesíteni a szemlencsét?

A műlencsék két leggyakrabban használt típusa:

  • a monofokális és a
  • multifokális lencse.

A műlencse típusának kiválasztása nagyon fontos, nemcsak orvosi szempontból, hanem az életvitel szempontjából is. A vizsgálat során el kell mondania a szakorvosnak, hogy „mire is használja” a szemét, így az javaslatot tud tenni, hogy az egyes esetekben melyik lencse lenne a megfelelő választás.

Térjünk ki a munkánk mellett a hobbijainkra, a mindennapi elfoglaltságainkra és gondoljuk át, hogy ténylegesen mikor és milyen feladatra használjuk talán legfontosabb érzékszervünket, a szemünket.

A trifokális lencse azoknak lehet jó választás, akik nem szeretnének szemüveget viselni se távolra, sem olvasáshoz. A monofokális vagy egyfókuszú lencsék azoknak jó megoldás, akiknek valamilyen oknál fogva a trifokális lencse nem javasolt. Monofokális műlencse esetén el kell dönteni, hogy közel- vagy távolra látó lencse kerüljön beültetésre.

Mennyibe kerül egy szürkehályog műtét?

Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerül egy szürkehályog műtét, nézzen szét a Budai Szemészet oldalán, ahová a link is mutat. A jobb felső sarokban megtalálhatjuk az árakat a négy különböző típusú (PRK 7D, Zero-Touch 7D, OptiLASIK 7D, Z FEMTO 7D) lézeres szemműtétre, az olvasószemüveg (Presbymax 7D) kezelésre, szemlencse vizsgálatokra és műtétekre, cross-linking kezelésre (keratoconus esetére), szemészeti plasztikai műtétekre, a könnyelvezető rendszer műtéteire, a zöldhályog (más néven glaukóma) vizsgálatokra és más vizsgálatokra és beavatkozásokra is.

A szürkehályog műtét teljes ára az alábbi összegekből tevődik össze:

  • Először szükség van szakorvosi konzultációra és műtét előtti vizsgálatra, valamint lencsetervezésre (biometriára).
  • Magára a műtétre (jelenleg a Budai Szemészetnél a trifokális lencse beültetésének az ára valamivel drágább, mint az egyfókuszú aszférikus műlencse árának kétszerese). Az is fontos, hogy az összeg szemenként értendő.
  • Ha cilinderes (tórikus) lencse beültetésére van szükség, ez további áremelkedést eredményez.
  • Ezután a kontrollvizsgálatokat kell még kifizetni (csak az első kontrollvizsgálat ingyenes).
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek