2 évnél régebbi cikk

Fejér megye az elsők között munkerőhiány tekintetében, rekordszinten az álláshirdetések száma
·Gazdaságmunkaerőpiac·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fejér megye az elsők között munkerőhiány tekintetében, rekordszinten az álláshirdetések száma
·Gazdaságmunkaerőpiac·Utolsó frissítés: undefined

Több mint 43 ezer álláshirdetést listázott október 1-én az állásportál.hu, utoljára 2019. nyarán volt 40 ezer körüli nyitott pozíció a portálon. Fejér megye az élbolyban áll a munkerőkeresés tekintetében.

Szeptember elején még 39 179 hirdetést, míg október 1-én már 43 059-et, azaz majdnem 4 ezerrel több nyitott pozíciót kínált az állásportál.hu - világít rá az újra növekvő munkaerőhiányra a hrportál.hu, amely a hazai állásoldalak hirdetéseit listázó weboldal üzemeltetője.

A területi eloszlás tekintetében megyénk az élbolyban van: a legtöbb álláshirdetésben, 18 608-ban Budapesten és Pest megyébe keresnek új kollégát, ezt követi Győr-Moson-Sopron 1914, majd Fejér megye 1371 nyitott pozícióval. A folytatásban Komárom-Esztergom (1105), Hajdú-Bihar (1030) és Veszprém (1029) megyék következnek.

Ha pozíciók tekintetében nézzük a hirdetéseket, akkor látható, hogy a 26 listázott szakterület közül 20-ban egyértelmű növekedés történt, és mindössze 6-nál, az egészségügy/gyógyszeripar, a pénzügy/számvitel/üzletvitel, a jog, az ügyfélszolgálat, az ügyvezetés/felső vezetés, valamint a védelem/fegyveres erők terülten lett alacsonyabb a hirdetésszám. 

A legnagyobb ugrás a távmunka/projektmunka/diákmunka pozíciókban történt, de jelentősen emelkedett a hirdetések száma a vendéglátás/idegenforgalom, valamint a marketing/termékmarketing/pr/média területén is.

Hirdetésszám tekintetében 8586 nyitott állással a gyártás-karbantartás áll az első helyen, ezt követi az értékesítés-kereskedelem 4710 hirdetéssel, majd az adminisztratív terület 2974 hirdetéssel.

A számokat látva a portál így összegez: elmondható, hogy a magyar álláspiac kiheverte a “koronasokkot”, ismét itt a munkaerőhiány.

További ajánlatok:
www.dekra.hu
www.treningstudio.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek