2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: töklámpás fesztivál, halloween a Hiemer-házban, Richter Flórián Cirkusz és Halloween Night Ride
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Fehérvári programok a hétvégére: töklámpás fesztivál, halloween a Hiemer-házban, Richter Flórián Cirkusz és Halloween Night Ride
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hosszú hétvégén is számos izgalmasan rémisztő, ám annál tökösebb fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között tökölhettek a III. Fehérvár Töklámpás Fesztiválon, retteghettek a Hiemer-házban, elmehettek a Richter Flórián Cirkuszba vagy részt vehettek a Halloween Night Ride-on.

Család: Tök ősz - Családi délután gyermekprogramokkal
Mikor?: Október 29., péntek 15:00
Hol?: Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében Tök ősz címmel rendez családi délutánt a Közösségi Központ - Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 29-én, pénteken 15 órai kezdettel.

A közös tökfaragás mellett a szervezők izgalmas játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, de lehet maszkot is készíteni, kora este pedig a Kákics zenekar koncertje szórakoztatja a közönséget. A program ingyenes.

Cirkusz: Richter Flórián Cirkusz
Mikor?: Október 29-november 1., péntek-hétfő 
Hol?: Vásártér

A Richter Flórián Cirkusz Magyarország legnagyobb utazó cirkusza. Igazgatója, Richter Flórián a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany és Ezüst Bohóc díjas artistája, Hortobágyi-díjas cirkuszművész, aki nemcsak saját műsorszámaiban, de cirkusza minden produkciójában a tökéletességre törekszik - a publikum nagy örömére. A Richter-cirkusz a hosszú hétvégén Székesfehérvárra látogat, hogy egy igazi halloweeni show-val örvendeztessék meg a közönséget.

Előadások: 
 
Péntek: 18:00
Szombat:  15:00 és 18:00
Vasárnap: 15:00 és 18:00
Hétfő: 15:00

Család: Halloween a rémisztően izgalmas Hiemer-házban
Mikor?: Október 29-30., péntek-szombat
Hol?: Hiemer-ház

A korábbi évek nagy sikere nyomán a Tourinform iroda idén is meghirdette a Halloween programjait, amelyekre október 29-én és 30-án, pénteken és szombaton kerül sor.

A délutáni időpontokban a gyerekeké lesz az elvarázsolt Hiemer-ház, ahol saját készítésű cukorka gyűjtő táskákkal indulhatnak cukorka-vadászatra! A boszorkánykonyhában pedig elleshetik, hogy kell a legfinomabb bájitalt elkészíteni.

Az esti órákban a Hiemer-ház megmutatja igazán rémisztő oldalát, hátborzongató történetek, rém jó sztorik borzolják a kedélyeket, és talán még egy-egy elfeledett lakóba is belebotolhattok a Kísértet séta során. A boszorkánykonyhában bájital készül, a jósdában pedig a jövőt fürkészhetitek. További infókat ide kattintva találhattok.

Család: Családi játékdélután a Hetedhét Játékmúzeumban
Mikor?: Október 30., szombat 14:00
Hol?: Hetedhét Játékmúzeum

Ha a család minden tagja szeret játszani, vagy éppen a barátokkal közösen társasozni, akkor a Hetedhét Játékmúzeumban a helye mindenkinek október 30-án. Szombaton 14 órától a Családi játékdélután keretében Pierrot vadonatúj, megjelenés előtti társasjátékait próbálhatják ki a programra regisztrálók.

Színház: IX. Paál István Fesztivál
Mikor?: Október 30-31., szombat-vasárnap
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

A Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület október 30. és 31. között rendezi meg a IX. Paál István Fesztivált a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) színháztermében. Az országos amatőr színjátszó találkozó célja, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson a nem hivatásos színjátszó csoportoknak, együtteseknek az ország egész területéről és a határon túlról is. A legjobb előadásokat szakmai zsűri díjazza.

Család: III. Fehérvári Töklámpás Fesztivál
Mikor?: Október 31., vasárnap 17-19:00
Hol?: Városház tér

2020-ban a vírushelyzet miatt elmaradt, idén azonban újra lesz Fehérvári Töklámpás Fesztivál a Városház téren, ezúttal a fmc.hu és a Ficsak Székesfehérvár Alapítvány szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. A hagyományosan október utolsó vasárnapján esedékes közösségi tökölés 2021-ben éppen halloween napjára, vagyis október 31-ére esik.

Aki tehát szeretné megnézni a világító tökök fényében a fehérvári belvárost, ne csináljon magának más programot vasárnap 17 és 19 óra között, hanem tervezzen egy jókora sétát az Országalma környékén. Mivel előreláthatólag napnyugta a rendezvény kezdete előtt szűk félórával lesz, ezért már a pontosan érkezők is szürkületben láthatják a töklámpások vibráló lángjait. 

Az eddigi két alkalomhoz képest újdonság, hogy idén korlátozott számban ugyan, de közös tökfaragásra és lámpásfestésre várunk mindenkit 15 órától egészen a fesztivál kezdetéig a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház (Liszt Ferenc utca 1.) udvarán. Az első 30 érkezőnek ingyenesen biztosítjuk a tököt, de biztonsági okok miatt a 14 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a programon.

Kapcsolódó
Halloween napján lesz idén a Fehérvári Töklámpás Fesztivál

Egy év kihagyás után újra lesz töklámpás fesztivál Székesfehérváron. Ráadásul idén október utolsó vasárnapja egyben a hónap utolsó napja is lesz.

Család: Halloween Night Ride
Mikor?: Október 31., vasárnap 18:00
Hol?: Országalma

Újra itt a rémisztgetés ideje, fel az álarcokkal és a jelmezekkel - na, meg persze a bringákkal! Találkozó az Országalmánál, útvonal még kialakulóban. A móka végén pedig irány a Nyolcas Műhely Halloween Retro Pajta bulija - már akinek van még kedve egy kis rémisztgetéshez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek