2 évnél régebbi cikk

November 2-től átalakul a Nyitott tornatermek heti menetrendje
·Sportingyen·Utolsó frissítés: undefined
November 2-től átalakul a Nyitott tornatermek heti menetrendje
·Sportingyen·Utolsó frissítés: undefined

Ingyenes nordic walking, gyalogló és futófoglalkozások várják az érdeklődőket.

November 2-ától változik a Nyitott tornatermek programsorozat keretében zajló foglalkozások rendje:

átmenetileg szünetelnek a nyugdíjasoknak, valamint a hölgyeknek több városrészben szervezett tornafoglakozások.

Ezek helyett a nordic walking, a futás vagy a séta programokat ajánlják az érdeklődőknek, amelyekhez szintén ingyenesen lehet csatlakozni, hetente több alkalommal. 

Az órákat tartó szakemberek kórházi elfoglaltságaira tekintettel átmenetileg szünetelnek a Nyitott tornatermek keretében a nyugdíjasoknak szervezett foglalkozások, valamint a hölgyeknek tartott zenés konditorna alkalmak.

Az Önkormányzat mindenki megértését kéri, egyúttal a résztvevők figyelmébe ajánlja jövő héttől kezdődően azokat a kültéri, szintén ingyenes, több más mozgásforma kipróbálására is alkalmat foglalkozásokat, amelyek a városban zajlanak.

Az egyik ilyen lehetőség a nordic walking és gyalogló órák kipróbálása. A Monspart Sarolta emlékére szervezett alkalmak a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében zajlanak, hétfőnként 16 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház főbejáratától indulva.

Az útvonal a Túrózsáki úti murvás borítású sétányon vezet. A Vauver Antal nordic walking tréner emlékére a Palotavárosban szervezett nordic walking és gyalogló órák is a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében zajlanak, szerdánként 14 órakor az István Király Általános Iskola főbejáratától indulva, a Palotavárosi tavak körüli füves területen.

Az érdeklődők számára a nordic walkinghoz botot is biztosítanak a szervezők, akik kérik, hogy indulás előtt 10 perccel legyen mindenki a helyszínen. Viharos időjárás esetén a foglakozás elmarad. A távolságtartást és a maszk viselését ajánlják a résztvevőknek.     

A Székesfehérvári Futók és Gyaloglók Köréhez is bárki díjmentesen csatlakozhat. A Honvéd Szondi György SE Tömegsport Szakosztálya együttműködésével zajló foglalkozások két városrészben zajlanak: a Halesz ligetben keddenként 17 órától, a Palotavárosi tavaknál pedig csütörtökönként 17 órától.

Minden érdeklődőt szívesen látnak, a találkozó a Halesz ligetben a kondigépeknél, a Palotavárosban pedig a Királyok parkjánál van. Mindkét helyszínen szakmai vezető segítségével, szervezett formában bonyolítják le a foglalkozásokat. Viharos időben a foglalkozás elmarad, a futó- és gyalogló-edzésen mindenki saját felelősségére vehet részt.

Borítókép: Tóth Gabriella
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek