2 évnél régebbi cikk

Megvannak az 2021-es Fejér megyei Prima díj jelöltjei
·Hírekdíj·Utolsó frissítés: undefined
Megvannak az 2021-es Fejér megyei Prima díj jelöltjei
·Hírekdíj·Utolsó frissítés: undefined

A VOSZ Fejér Megyei Szervezete az idei évben is a Fejér megyei Prima díjak átadásával ismeri el mindazok munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. Bemutatjuk a jelölteket!

A Fejér megyei Prima díj 2021-es jelöltjei:

  • Magyar oktatás és köznevelés kategóriában:  Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója

A fehérvári kórház igazgatója pályakezdő orvosként az ortopéd sebészetet választotta, ami akkoriban hiányterületnek számított. A pályája csúcspontjának azt tartja, hogy a néhány héttel ezelőtt zárult ortopéd-trauma világkongresszus elnöke lehetett.

  • Magyar képzőművészet kategóriában: Halmay Tivadar festőművész

A mérnökből lett művész elmondta,  nála a későbbiekben jött a belső késztetés, hogy a festészet felé forduljon. Jelen pillanatban a székesfehérvári Nagy Boldogasszony Bazilika belsejének rekonstrukciós képére a legbüszkébb.

  • Magyar tudomány kategóriában: Dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő

Molnár Ferencet fiatal korában a festészet és a zene sokkal jobban érdekelte. A közgazdasági pályát csak egy véletlen folytán választotta. A közgazdász szerint az üzlet és a fenntarthatóság nem egymás ellentéte. Jól és tudatosan gazdálkodni csak társadalmilag felelősen, a jövőt szem előtt tartva lehet.

  • Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: Kókonya Csoport (Alba Regia Művészeti Iskola)

A most már középiskolás csoport nagyon régóta táncol együtt. A csoportba járó fiatalok között az évek során barátságok szövődtek. Ha kell segítik, támogatják egymást és odafigyelnek a másikra. Ebben a rejlik a Kókonya sikere.

  • Magyar sport kategóriában: Tamás József Bálint öttusázó

Az öttusázó a magyar bajnoki és világbajnoki címére, valamint a csapatban szerzett Európa-bajnoki ezüstérmére a legbüszkébb. A sportoló álma, hogy Magyarország színeiben részt vehessen egy felnőtt olimpián.

A díjátadón november 20-án, szombaton derül ki az is, ki kapja a helyszínen a közönség legtöbb szavazatát.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek