2 évnél régebbi cikk

Mikor illik elkezdeni a karácsonyi készülődést?
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined
Mikor illik elkezdeni a karácsonyi készülődést?
·Életmódkarácsony·Utolsó frissítés: undefined

Karácsonyhoz közeledve (sokszor jóval előtte) elöntik a közösségi felületeket a különböző karácsonyváró képek, szövegek és zenék. Ezekkel együtt pedig megjelenik az ellentábor is, akik jól megmondják, hogy szerintük mikor van itt az ideje az ünnepi ömlengésnek. Szóval, hogy is van ez?

Minden évben máskor száll meg karácsony szelleme, általában szenteste előtt pár nappal, de tudom, hogy ez nem feltétlenül normális. Viszont vannak, akik már jóval december előtt az ünnepi mütyürkéket nézegetik. Szóval adja magát a kérdés:

igazából mikor lehet/szabad/szokás elkezdeni a karácsonyon kattogni?

Csak azért kérdezem, mert igazából mindegy mikor bukkannak fel az első karácsonyi posztok a közösségi felületeken, sokan egyből ellenszenvüket fejezik ki: még túl korai, meg amúgy is, mi ez az ünnepek előtti hiszti? Nem unjátok, hogy mindenki ugyanazt posztolja? Nekem is van már fám, és akkor mi van? De még hosszasan folytathatnám a sort.

És ez már kezd egy kicsit unalmas lenni. Nem az indokolatlan karácsonyi bejegyzések (na jó, néha azok is), hanem a folyamatos ekézés, hogy ekkor, meg akkor kéne nekiállni az ünnepi készülődésnek.

Na, akkor egyrészt szerintetek mikortól szabad a karácsonyon agyalni, másrészt nem tökmindegy, hogy a másik mit csinál? Abba nem gondoltatok bele, hogy nem vagyunk egyformák, és előfordulhat más vélemény, szokás, látásmód is, mint a tiétek?

Lehet, hogy valaki már nyár végén elkezdi a karácsonyi kütyük beszerzését, sőt, ki is posztolja, akkor ő szentségtörést követett el? És aki karácsony előtt egy nappal vesz meg úgy mindent, ő nem? Nyilván ez a két véglet, de szerintem értitek mire akartam célozni.

Például az egyik fehérvári üzlet tudja mi a dörgés, és már általában augusztus végén teleszórja a polcokat Mikulásokkal, szarvasokkal meg mindenféle behavazott csecsebecsékkel. Mert van, aki már akkor elkezdi a készülődést. Fura? Egy kicsit. És ezért be kell neki szólni? Abszolút nem! Ő tudja, ő dolga. 

De én már olyan kommentet is olvastam, amelyben a december eleji (!!!) ünnepi díszek miatt pocskondiázták a posztolót:

Hova sietsz? Hülye vagy? Hát hol van még karácsony?

Jelzem, az év utolsó hónapában már eléggé a kanyarban. Szóval...

Tényleg nem értem, de szeretném, ha tisztába tennénk a dolgokat, mert egyszerűen nem láttam még olyan ünnepi bejegyzést, amely alatt ne indult volna be a sárdobálás:

szóval szerintetek mikor illik elkezdeni a karácsonyi készülődést?

Kommentben jöhetnek a megfejtések!

Borítókép: mafab.hu/20th Century Fox
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek