2 évnél régebbi cikk

Így készül a jég a Kori Ligetben
·Multimédiakorcsolya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Így készül a jég a Kori Ligetben
·Multimédiakorcsolya·Utolsó frissítés: undefined

Advent első hétvégéjére kinyit a Kori Liget. Várhatóan szombatra elkészül a jég és onnantól kezdve minden nap várja a korcsolyázni vágyókat.

A tervek szerint advent első hétvégéjén, szombaton nyit ki a kori Liget. Még a jégkészítés folyamatát láthatjuk, ha Zichy ligetben sétálunk. A szerdára beköszöntött hideg idő, az éjszakai fagy és állandó locsolás segítette a jégképződést.

Keresztes Gábor, a Városgondnokság létesítményüzemeltetési divízióvezetője elmondta: a fagyasztó gép is jobban tud dolgozni hidegben, és hát a locsolás is hatékonyabb.

"Jó volt ez az éjszakai fagy, és az előrejelzés szerint eső is érkezik, ami hidegben szintén segít a jég vastagításában. A gép azonnal tudja fagyasztani, úgyhogy igazából csak a korizók számára lenne fontos, hogy akkor ne essen az eső, amikor lehet már használni. Nekünk a pályaépítés szempontjából ez most ideálisnak tűnik."

Az elmúlt évben a pandémia miatt nem volt lehetőség a Kori Liget felépítésére. Idén viszont még nincs tiltó rendelkezés. A pályát minden évben nagy szakértelemmel alkotják meg a városgondnokság munkatársai. A munkálatok hetekkel ezelőtt megkezdődtek.


"Ezt a területet, ami ki van jelölve a korcsolyapályának, ezt teljesen fel kell ásni, le kell fektetni a csöveket, amelyekben ez a glikol folyadék folyik, körbe palánkozni, lefedni  majd jeget készíteni - részletezte Keresztes Gábor.  -  Amikor a csövek már nem látszanak ki, onnantól kezdve, ez a néhány cm vastagság a csövek felett, már megfelelő arra. Most úgy csináljuk, hogy a locsolással és a fagyással szinte milliméterenként vastagítjuk a jeget."


Keresztes Gábor hozzátette, ha így halad a folyamat, akkor a hétvégére eléri a jég a megfelelő vastagságot.

A korcsolyapálya november 27. szombattól minden nap reggel 8 és este 8 óra között várja a kikapcsolódni vágyókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek