2 évnél régebbi cikk

80 új fából álló sétányt adományozott Fehérvárnak az idén 80 éves Arconic
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
80 új fából álló sétányt adományozott Fehérvárnak az idén 80 éves Arconic
·Hírekfejlesztés·Utolsó frissítés: undefined

A sétány a Gaja Környezetvédő Egyesület projektjeként valósult meg, amelyhez az Arconic Alapítvány nyújtott támogatást.

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. 80 éves évfordulója alkalmából összefogásban Székesfehérvárral, a Gaja Környezetvédő Egyesülettel, valamint az Arconic Alapítvánnyal 80 új fát adományozott a városnak.

A Palotavárosi tavaknál 25 darab szívlevelű égert, 25 szomorúfűzt és 30 mocsári ciprust ültettek. Mindegyik fa többször iskolázott nagy törzsméretű, viszonylag gyorsan növekvő példány.

Az Arconic elkötelezett a fenntarthatóság, a folyamatos fejlődés mellett, ezért azon dolgozik, hogy értéket teremtsen ügyfelei, alkalmazottai és részvényesei számára. A sétány ünnepi megnyitóján Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a vállalat kiemelkedő és példaértékű társadalmi szerepvállalásáért, a közösséghez való viszonyáért.

Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője beszédében elmondta: a vállalat elkötelezett a fenntartható folyamatos fejlődés támogatásáért. Idén is több mint 70 millió forinttal támogatta a helyi közösség működését, ezúttal pedig egy 25 ezer dollár támogatásról szóló vouchert adományozott a Gaja Környezetvédő Egyesület számára, ennek köszönhetően született meg az új sétány.

Átadták az Arconic sétányt

Simon Erika

A Gaja Környezetvédő Egyesület 30 éve áll a környezetvédelem szolgálatában. Legfontosabb küldetéseik között szerepel a környezeti nevelés és a zöld felületek megőrzése, növelése, melyre Varga Gábor elnök szerint a faültetés a lehető legjobb lehetőség. 

"Ez az adomány 80 fa összes költségét fedezte. 80 fa a város életében - azt nem mondom, hogy egy kisebb erdő is lehetne, de - hogyha egyben van, akkor úgy néz ki, mintha kisebb erdő lenne. Számomra a fa a jövő" - Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület képviselője.

Az Arconic dolgozói az Arany János Általános Iskola, az Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium, illetve az István Király Általános Iskola tanulóival közösen ültették el a sétány fáit. Az adományozók bíznak abban, hogy egyszer majd a fiatalok akár családjaikkal együtt csodálhatják a szép környezetet a Palotavárosi tavaknál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek