2 évnél régebbi cikk

Elkezdődött az Alba Aréna építése, új városrész is születik Székesfehérváron
·HírekAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Elkezdődött az Alba Aréna építése, új városrész is születik Székesfehérváron
·HírekAlba Aréna·Utolsó frissítés: undefined

A tervek szerint a multifunkcionális csarnok 2023 év végére készül el.

Eddig 22 ezer köbméter humuszt szállítottak el arról a területről, ahol az Alba Aréna épül. A beruházást 2013 óta tervezték, a kivitelezése egy hónappal ezelőtt kezdődött meg. Vargha Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a fehérváriak megérdemlik, hogy megépüljön a multifunkcionális csarnok, amely otthona lesz a sportnak, a jégkorongnak és a kultúrának egyaránt.

"Nemcsak egy csarnok épül, nemcsak egy hoki és rendezvénycsarnok épül, hanem egy új városrész jön létre itt a Budai út mellett. Egyrészt az Alba Ipari Zóna, amely eddig csak a Seregélyesi út irányában volt elhagyható, most elhagyható lesz a Rozmaring utcán keresztül a Budai út irányába is. Vagyis megépül a stadion és megépül a környezete útkapcsolatokkal, a Budapest-Balaton kerékpárúttal" - emelte ki Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

Az épület a földszinttől 12 méter, valójában 20 méter magas lesz, hiszen a bejárati szint alatt kap helyet a lelátó és a küzdőtér. A minimum 6000 maximum 8000 fő befogadására alkalmas csarnok fő sportja a jégkorong lesz, így a pályát csak akkor fedik majd le, ha másik sportág meccséhez, kulturális rendezvényhez van szükség rá.

"A Raktár utcai csarnok, ahogy polgármester úr is többször jelezte nyilvános fórumokon, sokáig ebben az állapotában nem fenntartható mérkőzések lebonyolítására. Mindenképp kellett egy új otthon. Ennél impozánsabb otthon pedig a fehérvári hokinak nem is képzelhető el. Remélem, hogy meg tudjuk tölteni majd sikerrel és nézőkkel is, hiszen az a feladat a klubra hárul, hogy ezt a csarnokot telt házassá tudjuk varázsolni" - mondta el Gál Péter Pál a Fehérvár AV 19 SC elnöke.

Az alapnak helyet adó munkagödör 2022. június végére a készül el, majd évnek a végére a vázszerkezet is, a jéglencsét formázó épület pedig 2023 év végére épül meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek