2 évnél régebbi cikk

Tényleg megéri az árát a minőségi műanyag ablak?
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Veka
Tényleg megéri az árát a minőségi műanyag ablak?
·Stílusépítkezés·Utolsó frissítés: undefined

Amikor ablakválasztás előtt állunk egy új otthon építése esetén vagy a régi faablakokat szeretnénk újra cserélni otthonunkban, akkor több szempontot is figyelembe kell venni. Az ablaktípus és az ablak anyaga mind fontos lehet.

Régen a faablakok voltak népszerűek, ám ma már a műanyag nyílászárók hódítanak. Műanyag nyílászárók közül ma már nagyon sokféle változat létezik. Különböző árfekvésben, különféle tartóssággal választhatunk új ablakokat. A kérdés még mindig az, hogy melyiket érdemes választani? A mai világban az egyik legfontosabb szempont az energiatakarékosság.

Az évek során nagyon sokat fejlődött a műanyag nyílászárók piaca. Az ablakok ma már sokkal energiatakarékosabbak, talán a legtöbb helyen színes változatban is elérhetők és természetesen az élettartamuk is sokkal hosszabb. Egy minőségi műanyag ablak több szempontból is előnyös hosszú távon.

Tekintettel arra, hogy az ablakok cseréjének igen magas a költsége, így érdemes minél több információt beszerezni rólunk, hiszen annál megalapozottabb döntést hozhatunk. Az építési vállalkozók gyakorta preferálnak egy-egy márkát, de ne hagyatkozzunk csak erre, hiszen nem a vállalkozónak kell kiválasztania az ablakokat helyettünk. 

Ma már több cég kínálatában is körülnézhetünk, hiszen például a VEKA is minőségi ablakokat gyárt. Nyílászáróikat a legmagasabb minőségben és a legszigorúbb szabványoknak megfelelően gyártják. A stabil, jobb torziós szilárdsággal rendelkező ablakok tökéletes hő- és zajszigeteléssel rendelkeznek. Ezeket az ablakokat bátran beépíthetjük olyan otthonokba is, amelyek kiemelten zajos helyen fekszenek. A VEKA ablakok mellé 10 év időjárásálló garanciát biztosítanak.

Az ultramatt ablakok, a bársonyos tapintás, a szennyeződésnek ellenálló felület és annak könnyed tisztántartása miatt egyre többen választják ezt a márkát. Az ablakok emellett UV és vihar, valamint karcolás és kopásállók is. Az ablakok többkamrás technológiával készülnek, ezért alacsony a hőátbocsátási értékük, így az ablakok beépítésével a fűtési költségek csökkennek. Ezeknél az ablakoknál a huzattal és a beömlő hideggel sem kell senkinek számolnia, hiszen minden nyílászáró megbízható tömítéssel rendelkezik. A VEKA ablakok speciális vasalatokkal vannak ellátva, ezért a betörések ellen is biztonságot nyújt. 

Ha éppen új otthont építünk és a tervezés fázisában vagyunk akkor érdemes ellátogatni egy VEKA bemutatóterembe, ahol megtekinthetjük a teljes kínálatot. Ha már a tervezés első szakaszában is ezekkel a nyílászárókkal számolunk, akkor lehetséges, hogy a ház szigetelésével kapcsolatban sem lesz akkora kiadásunk, hiszen a minőségi nyílászárók nagyon sok előnyt biztosítanak. A minőségi nyílászárókkal már most érdemes a költségvetésben számolni, hiszen így elkerülhető lesz az, hogy rövid időn belül azzal kelljen szembesülnünk le kell cserélnünk az összes nyílászárót. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek