2 évnél régebbi cikk

Pilinszky 100 Székesfehérváron – gondolatok egy kávé mellé
·KultPilinszky·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Pilinszky 100 Székesfehérváron – gondolatok egy kávé mellé
·KultPilinszky·Utolsó frissítés: undefined

Érdekes akcióval hívja fel a figyelmet az Értékmentők csapata Székesfehérváron Pilinszky János költőre. Céljuk, hogy olyan helyek népszerűsítsék a költőt, ahol nem találkoznának vele. Most 2000 darab könyvjelzőt adtak több belvárosi kávézónak. Így egy kávé mellett olvashatjuk Pilinszky gondolatait.

Idén országos méretű rendezvénysorozattal emlékezünk Pilinszky János születésének 100. évfordulójára. Az Értékmentők érdekes akcióval igyekszik megismertetni és közelebb hozni az emberekhez Pilinszky Jánost.

„ Az volt a koncepciónk, hogy olyan helyekre vigyük el Pilinszky gondolatait, ahol amúgy nem találkoznának vele az emberek. Így 2000 könyvjelzőt vittünk több székesfehérvári kávézóba. Ezeken a helyeken egy kávé mellé megkapják a könyvjelzőt a vendégek” – mondta el Pletser Ádám.


Itt és most

A gyepet nézem, talán a gyepet.

Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,

vagy egyszerűen az, hogy létezel

mozdítja meg itt és most a világot.


Pilinszky Jánosnak ez a verse is olvasható a könyvjelzők egyikén, de összesen négyféle variáció készült.

Jelenleg három belvárosi kávézóban – a Pátriában, a Cafe Freiben, a Krém Cukrászdában – találkozhatunk Pilinszky 100 könyvjelzőkkel.

Ezeket Pletser Ádám, Kiss Diána Magdolna és Paulikovics Réka adta át. Az Értékmentők csapata a tervek szerint további helyszínekre is kihelyez majd könyvjelzőket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek