2 évnél régebbi cikk

Egyszerűbb és hatékonyabb munkavégzés headset segítségével
·Techtelefon·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
bestmarkt.hu
Egyszerűbb és hatékonyabb munkavégzés headset segítségével
·Techtelefon·Utolsó frissítés: undefined

Bizonyára már Ön sem tudná elképzelni mindennapjait mobiltelefon használata nélkül, hiszen nem csak a munkája kötődhet szorosan a telefonáláshoz, az ügyfelek vagy a partnerek eléréséhez, hanem a magánéletében is elengedhetetlen funkciót tölt be. 

Segítségével megtudhatja, hogy jól vannak-e a családtagok, hogy miért késnek a barátok a megbeszélt találkozóról, általa tájékozódhat, segítséget hívhat szükség esetén, sőt még zenét is hallgathat vagy filmet és videót is nézhet. Ehhez azonban szüksége lehet egy jól funkcionáló headsetre, amely támogatni fogja mind a munkavégzésben, mind a magánéletében egyaránt.

Fejhallgató, fülhallgató vagy headset?

A legtöbb esetben mobiltelefon vásárlásakor kaphat a készülékhez illeszkedő fülhallgatót, amely lehet, hogy képes elvégezni a feladatát, azonban nem biztos, hogy tartós és minőségi hangzás biztosítására lesz képes. Mielőtt fej- vagy fülhallgatót, esetleg headsetet vásárol, érdemes meghatároznia, hogy milyen helyzetekben, mire szeretné használni. 

Számos olyan paraméterrel találkozhat, amely segítheti a döntésben és hozzásegítheti egy kiváló elektronikai eszköz kiválasztásához. A paraméterek alapján több információt megtudhat a készülékről, amely összességében árulkodhat a minőségéről is, mint a kialakított forma és illeszkedés, a hangerő, a hangmélység, a zajcsökkentési funkció, a súly, a hordozhatóság vagy a kábel hossza és kialakítása egyaránt.

Amennyiben szeretné beszerezni a céljaihoz leginkább illeszkedő darabot, akkor keresse fel a  BestMarkt headset kínálatát!

A headset felhasználási területei

Míg a fej- és fülhallgatók elsősorban zenehallgatásra tervezettek, addig a headsetek elsődleges célja a kétoldalú kommunikáció létrehozása. A headset helyezhető a közvetlenül a fülbe és a fejre egyaránt, azaz funkcionálhat fül- és fejhallgatóként is. Lehet egyoldali és kétoldali, azaz mono vagy sztereó, amely kiválasztása szintén a végzendő cselekvés milyenségétől függ.

Amennyiben taxisként keresi a kenyerét, akkor mono headsetre van szüksége, hiszen nem elegendő, hogy biztonságosan és hatékonyan telefonálhat vezetés közben, de másik füllel hallania kell mind az utast, mind pedig a kívülről érkező zajokat, amelyek árulkodhatnak a forgalmi helyzetről. Sztereó headsettel képtelenség vezetni, hiszen számos olyan hasznos ingertől fosztja meg magát, mint például egy mentő szirénája vagy egy fékező autó csikorgása. 

Amennyiben ügyfélszolgálaton dolgozik, akkor sztereó headsetre lehet szüksége, hiszen ilyen esetben kifejezetten fontos, hogy ki tudja zárni a külvilág zajait, valamint az Ön mellett ülő kollégák beszélgetését egyaránt. Így képes lesz fókuszálni a vonal másik felén lévő egyénre, és csak neki szentelni a figyelmét. A headset minden esetben rendelkezik kisebb vagy nagyobb mikrofonnal is, amely biztosítja a kétoldali kommunikáció létrejöttét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek