2 évnél régebbi cikk

Bronzérmet szerzett élete első felnőtt OB-ján Major Milán
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Turós Arnold FB-oldala
Bronzérmet szerzett élete első felnőtt OB-ján Major Milán
·Egészségsport·Utolsó frissítés: undefined

A Fehérvár Küzdősport SE két versenyzője, Horváth Zoltán és Major Milán is megmérettette magát a győri ökölvívó OB-n. Zoli sajnos nem tudott dobogóra állni, ám Milán bronzéremmel térhetett haza.

Idén utoljára léptek ringbe a Fehérvár Küzdősport SE harcosai. A bokszolók hétvégén Győrben zárták le a 2021-es évet a felnőtt ökölvívók országon bajnokságán. A szorítóban Horváth Zoli és Major Milán próbált meg bizonyítani, s hírnevet szerezni csapatuknak / városunknak. Mindeközben társaik már belevágtak a jövő évi alapozásba.

Horváth Zoli és Major Milán lépett a ringbe a hétvégén a Fehérvár Küzdősport SE részéről

Turós Arnold FB-oldala

A 98. OB-n Horváth Zoltán 54 kg-ban indult, Major Milán pedig 71 kg-ban. Zoli hosszú kihagyás után tért vissza a szorítóba és nem tudta felvenni ellenfelével a ritmust. Így sajnos vereséget szenvedett az első napon.

A 25 éves fiatalember két évig volt távol a boksz világától. Sportkarrierjét azért kellett felfüggesztenie, mert nem tudta összeegyeztetni a munkájával. Fél évvel ezelőtt viszont talált egy olyan munkahelyet, ami mellett el tudott járni az edzésekre, így újra felhúzta a kesztyűt. Egykoron ezüstérmes volt az ifi magyar bajnokságon, így minden remény megvan rá, hogy újra dobogóra álljon.

Major Milán idén lépett a felnőtt mezőnybe, s edzője azért nevezte be az év legrangosabb versenyére, hogy bővítse versenyzési tapasztalatait. A 19 éves sportoló már az első napon az elvárásokon felül teljesített: kiütéssel győzött és az elődöntőben is csak szorosan tudta legyőzni a súlycsoport válogatottja.

„Milán rendkívül ügyes és nagyon nagy jövő áll előtte!” – nyilatkozta róla edzője, Turós Arnold – „Eddig is minden magyar bajnokságon dobogón állt a korosztályában, s most is mindenki meglepődött, hogy milyet bokszolt a tavalyi válogatottal. Milán alaposan felhívta magára a szakma figyelmét!”

Major Milán bronzérmet szerzett az OB-n

Turós Arnold FB-oldala

A Fehérvár Küzdősport SE vezetője azt is elárulta, hogy 2017 óta foglalkozik tanítványával. Akkor váltott a bokszra Milán – a labdarúgásból.

„Először gyenge volt, mindenki vigyázott rá.” – emlékezett vissza edzője – „A focizásban önző volt, az ökölvívásban pedig nagyon kemény. Már kezdőként mindenkivel bokszolt, még az erősebb ellenfelekkel is. Akkor figyeltem fel rá és mondtam is mindenkinek, hogy annyira acélos és ügyes, hogy akár versenyző is lehetne belőle. És igazam volt.”

Ezzel véget ért az idei versenyszezon a fehérvári csapat számára. A fiúk már alapoznak a jövő évre, s reméljük, hogy 2022-ben is hírt adhatunk majd az FMC-n sikereikről.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek