2 évnél régebbi cikk

Cziffra100 – Zene és képzőművészet találkozása: a rendhagyó tárlatvezetéshez előzetes regisztráció kell
Fehérvár Médiacentrum fotója
szikm.hu
Cziffra100 – Zene és képzőművészet találkozása: a rendhagyó tárlatvezetéshez előzetes regisztráció kell

A Cziffra György-emlékév székesfehérvári eseményének a Csók István Képtárban látható Szabó Ákos életműkiállítás ad otthont.

Rendhagyó tárlatvezetéssel és koncerttel várják a művészet kedvelőit január 6-án, csütörtökön 17 órától „Az Egy európai magyar” – Szabó Ákos életműkiállításán. A Csók István Képtárban a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI kiemelkedő növendékeinek üdvözlő koncertjét követően Balázs János zongoraművész és Tóth Norbert, a kiállítás kurátora beszélgetnek a művészetek kapcsolatáról, majd az este Balázs János koncertjével zárul.

A Cziffra György-emlékév székesfehérvári eseményének a Csók István Képtárban látható Szabó Ákos életműkiállítás ad otthont. A program azt a művészi üzenetet kívánja megjeleníteni, amely Cziffra György és Szabó Ákos pályájának is sajátja, nemzetközileg kiemelkedő és beágyazott, ugyanakkor sajátosan magyar. A festőművész egyik – a tárlaton jelenlévő – főműve egy látomásos formájában ábrázolja a senlis-i Saint Frambourg kápolnát, ahol a Cziffra-alapítvány működött, és segítette a magyar tehetségek európai sikereit. A mű mesél a művészetek kapcsolatáról és a korról is, amely ihlette.

Január 6-án, csütörtökön 17 órakor a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI kiemelkedő növendékei: Balogh Máté, Balog Ádám és Fóris Ruben koncerttel köszöntik az érkezőket. A rendhagyó tárlatvezetésen Balázs János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel Tóth Norbert, a kiállítás kurátora beszélget a művészetek kapcsolatáról és Cziffra Györgyről. Az est Balázs János koncertjével zárul, amelyen Liszt Ferenc- és Cziffra György-átiratok csendülnek fel.

A rendezvényre a belépés díjtalan, de védettségi igazolványhoz, maszk viseléséhez, valamint előzetes regisztrációhoz kötött a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen. A járványügyi előírások miatt a programra legfeljebb 70 főt tudnak fogadni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek