2 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: 6 élelmiszer árát a 2021. október 15-i szintre kell csökkenteniük az üzleteknek
·Vásárlásélelmiszer·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Orbán Viktor
Orbán Viktor: 6 élelmiszer árát a 2021. október 15-i szintre kell csökkenteniük az üzleteknek
·Vásárlásélelmiszer·Utolsó frissítés: undefined

Az árstopot február 1-től minden üzlet köteles betartani - jelentette be a miniszterelnök szerdán kora este Facebook-oldalán.

A szerdai kormányülésen a vírus mellett az áremelkedésekkel is foglalkoztak, hiszen egész Európában nőnek az árak az energiaárak emelkedése miatt - kezdte bejelentését Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban.

"Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettünk egy kamatstopot a jelzáloghitelek esetében és van egy rezsicsökkentéses politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket" - hangsúlyozta, hozzátéve közben azonban más, fontos termékek ára nő, ilyenek az élelmiszerek.

"Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol a tavalyi év október 15-én állt. Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február 1-től kezdődően" - mondta el a kormányfő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek