2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Magyar Kultúra Napja, Jégpályák Éjszakája, Téli Etyeki Piknik és lekvárfőző workshop
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Etyeki Piknik
Fehérvári programok a hétvégére: Magyar Kultúra Napja, Jégpályák Éjszakája, Téli Etyeki Piknik és lekvárfőző workshop
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Tovább tombol a cidri, ám ez ne szegje kedveteket, hogy a hétvégén is csemegézzetek a szuper fehérvári és környéki programok közül: többek között részt vehettek a Magyar Kultúra Napja rendezvényein, korizhattok a Jégpályák Éjszakáján, vagy lazulhattok a Téli Etyeki Pikniken.

Kultúra: Magyar Kultúra Napja
Mikor?: Január 21-23., péntek-vasárnap
Hol?: Fehérvár több helyszínén

Számos programmal, kulturális és közösségi kezdeményezéssel készül Székesfehérvár Önkormányzata és intézményei a Magyar Kultúra Napjára. A színház hagyományos gáláján, szombaton adják át a Pro Cultura-díjat és hétvégére ünnepi díszkivilágítást kap a Városháza. A Kultúrjáró nyolc helyszínén a Himnusz részleteit rejtik el, ezek összeállítására hívják az érdeklődőket nyereményért cserébe. Szerveznek irodalmi esteket, mesés és zenés programokat, személyes részvételű és online kiállításokat, illetve műveltségi vetélkedőt is. A teljes programért ide kattintsatok!

Gasztro: Téli Etyeki Piknik
Mikor?: Január 22., szombat 9:00-18:00
Hol?: Etyeki Gasztrosétány

A pikniket 2013 óta látogathatják a kulináris élvezet-hajhászok nemcsak egy, hanem mindjárt két alkalommal: nyári, illetve őszi-téli turnuson is tiszteletüket tehetik a gasztronómia szerelmesei. Az Etyeki Piknikre a belépés természetesen ingyenes, és a Piknik ligeten számos pincében és faházban kóstolhattok finomabbnál-finomabb falatok, illetve minőségi borokat. Persze itt még nem érnek véget a programok, ugyanis déltől az Estage Duo jazz & swing koncerttel lepi meg a vendégeket. A teljes programért katt ide.

Sport: Jégpályák Éjszakája
Mikor?: Január 22., szombat 20:00
Hol?: Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

A Magyar Jégkorong Szövetség idén már hatodszor szervezi meg a népszerű Jégpályák Éjszakáját, a legnagyobb hazai télisport-rendezvényt. Január utolsó előtti hétvégéjén országszerte több mint ötven helyszínen várják a korcsolyázókat. A helyszínek egyike lesz a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, ahol január 22-én, szombaton este 8 órától egészen este 11 óráig korcsolyázhat a közönség.

Éjszakai korizásra fel!

fehervarav19.hu

Gasztro: Lekvárkészítő workshop
Mikor?: Január 23., vasárnap
Hol?: Pázmánd, Kőhegy Vendégház

Az új évet újabb egészséges finomság készítésével kezdhetik mindazok, akik részt vesznek január 23-án, vasárnap Lencsés Rita lekvárkészítő workshopján. A gyógynövényszakértő vezetésével Pázmándon, a Kőhegy Vendégházban a csapat tagjai közösen sajátíthatják el, hogyan lehet a gyógyító erővel rendelkező, finom som, kökény, galagonya, csipkebogyó és vadszeder feldolgozásával lekvárt és szörpöt készíteni. A helyszínen készült ötfajta lekvárból kettőt haza is vihetnek a résztvevők.

A program részvételi díjas, és előre kell jelezni a részvételi szándékot Lencsés Ritánál a lencsesrita82@gmail.com címen vagy a +36 30 2966480 telefonszámon. 

A csipkebogyólekvár jól illik a vadhúsokhoz

testunkegeszsegunk.blog.hu

Mozi: Veszélyes
Mikor?: Január 20-tól
Hol?: Cinema City Alba

Dylan Forrester (Scott Eastwood), egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal.

Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek