2 évnél régebbi cikk

Megjelent a kormányrendelet: csak az oltottaknak lesz érvényes a védettségi igazolványuk
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Megjelent a kormányrendelet: csak az oltottaknak lesz érvényes a védettségi igazolványuk
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

A február 15-étől érvényes változásokat tartalmazó kormányrendelet csütörtökön este jelent meg.

A védettségi igazolványra vonatkozó változásokat még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a múlt heti kormányinfón. Az ezeket tartalmazó rendelet jelent meg csütörtökön este a Magyar Közlönyben. Az új rendelet 2022. február 15-én lép hatályba.

A rendelet szerint:

  • A fertőzésen átesettek, de nem oltottak nem lesznek jogosultak a védettségi igazolványra, a korábbi dokumentumuk pedig érvényét veszíti. Csak azoknak lesz érvényes a védettségi igazolványuk, akik be vannak oltva.
  • Egydózisú oltóanyag esetén a védettségi igazolvány  az első oltást követő hat hónapig, a második oltást követően korlátlan ideig lesz érvényes.
  • kétdózisú oltóanyag esetén a második oltás beadásának napjától a második oltást követő hat hónap elteltéig lesz érvényes a védettségi igazolvány, ha az érintett a harmadik oltást nem vette fel. A harmadik oltást követően korlátlan ideig.
  • Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa.
  • A 18 évnél fiatalabbaknál sem egydózisú oltóanyag esetén egy, sem a kétdózisú oltóanyag esetén nem szükséges további emlékeztető oltás, hogy megmaradjon az igazolvány érvényessége.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek