2 évnél régebbi cikk

A szépség mindenkiben ott van! – fogyatékossággal élő modellek mutatkoztak be a Hiemer-házban
·Stílusdivat·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Smon Erika
A szépség mindenkiben ott van! – fogyatékossággal élő modellek mutatkoztak be a Hiemer-házban
·Stílusdivat·Utolsó frissítés: undefined

Először tartottak Ability Fashion Showt Székesfehérváron.

Kivételes esemény helyszíne volt a Hiemer-ház Bálterme szombaton délután. Az Ability Fashion ügynökség fogyatékossággal élő modelljei mutatkoztak be a közelgő Valentin-nap alkalmából szervezett online divatshown, ez volt az első ilyen alkalom Székesfehérváron. Az eseményen készül felvételt február 14-én este teszik közzé az ügynökség Youtube csatornáján.

Magyarországon is egyre inkább ráébred a divatszakma arra, hogy nem csak vékony és plus size modellek léteznek, a fogyatékossággal élő emberek is képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint egészséges társaik – olvasható az Ability Fashion holnapján. (https://divatikon.hu/ability-fashion/)

A képességet és a divatot együttesen képviselő ügynökség hitvallása így szól: „Szinte mindenkinek meg van az a pozitív tulajdonsága, hogy van egy előnyös oldala, amivel többé-kevésbé ellensúlyozni tudja a gyengébbik oldalát.  Fontos, hogy erősítsük azt, ami pozitív, ami előnyös. Elterelik arról a figyelmet, gondolatot, amiben ők gyengébbek, vagy amiben hátrányban érzik magunkat.  Sokszor nem a száraz tényekre kell alapozni, hanem meg kell mutatni olyan példákat, amiken keresztül látható, hogy a képességek határtalanok.”

„Bennünk is ugyanaz a szív dobog” mottóval Székesfehérváron első alkalommal szerveztek divatshowt az Ability Fashion képviselői. Az eseményen három divattervező, Réti Éva (Réthy Fashion), Lőrincz Ildikó (Mystic day) és Dudik Szonja által kreált darabokat mutatott be hét fiatal hölgy, voltak köztük látássérültek, mozgássérültek, bottal közlekedő és egy Down-szindrómás szereplők egyaránt. Ott volt többek között Lengyel Zsófia székesfehérvári parasportoló, esélyegyenlőségi referens is, aki elmondta: „Szeretnénk megmutatni, hogy egy nő mindig nő, és minden nőt tisztelni kell, el kell fogadni úgy, amilyen állapotba ő született, teljesen mindegy, hogy fogyatékossággal él vagy sem!”

A modellek bemutatták többek között a Réthy Fashion kellemes, laza, de csinos és nőies farmerruháit, a Mystic Day Valentin napra összeállított, csábító piros koktél ruháit és Dudik Szonja varázslatos estélyi ruháit. A különleges divatbemutatóból kisfilm készül, melyet – dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjével együtt – Valentin napon, február 14-én, hétfőn 20.00 órakor tesznek közzé az Ability Fashion Youtube csatornáján.

(Forrás: ÖKK/Havasi Tímea)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek