2 évnél régebbi cikk

Nemzetközi Könyvajándék Nap 2022 - Székesfehérvár is csatlakozott
·Kultajándék·Utolsó frissítés: undefined
Nemzetközi Könyvajándék Nap 2022 - Székesfehérvár is csatlakozott
·Kultajándék·Utolsó frissítés: undefined

A Felnőtt kölcsönző, a Gyermekrészleg, valamint a Budai úti, a Tolnai utcai és a Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban ajándékkönyvvel lepik meg a látogatókat február 12-e és február 16-a között.

A Nemzetközi Könyvajándék Naphoz kapcsolódva vakrandira várják az olvasókat a könyvek a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. 

Február 14-e nemcsak a szerelmesek ünnepe, világszerte ezen a napon tartják a Nemzetközi Könyvajándék Napot. Az önkéntes kezdeményezés célja, hogy a gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz. A Vörösmarty Mihály Könyvtár nem először csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, és idén is szeretnék emlékezetessé tenni ezt az időszakot.

Szívnek és léleknek szóló program ez egy kis izgalommal, hiszen ajándékot adni és kapni egyaránt jó dolog, de, hogy mit rejtenek a gondos kezek által becsomagolt ajándékok, csak otthon derül ki. Február 14-én, hétfőn érdemes lesz nyitott szemmel járni a várost, hiszen a könyvtárosok Székesfehérvár több pontján „hagynak el” könyveket. Arra bíztatják azokat, akik megtalálnak egy-egy ilyen ajándékkönyvet, hogy lapozzanak bele, olvassák el, ha tetszik, tartsák meg, vagy akár ajándékozzák tovább.

Február 15-én, kedden könyvcserebere/zsákbamacska könyv várja a legfiatalabbakat a Gyermekrészlegben. A Felnőtt kölcsönző részlegben „Vakrandi egy könyvvel” címmel rendeznek találkozót az olvasók és az ajándékkönyvek között. Ezen a napon ajándékkönyveket találnak a Bartók Béla téri könyvteraszon és a város több pontján, így a Tolnai utcai Tagkönyvtárban is.

A Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárban február 12-e és 15-e között, míg a Budai úti Tagkönyvtárban február 15-én és 16-án kapnak ajándékkönyvet az olvasók.

Borítókép: Unsplash
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek