2 évnél régebbi cikk

Maruzsa: március végéig 120 ezer notebook érkezik az iskolákba
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Komka Péter
Maruzsa: március végéig 120 ezer notebook érkezik az iskolákba

Március végéig mintegy 120 ezer notebook érkezik a köznevelési intézményekbe - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az első eszközök átadásán kedden Salgótarjánban

Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott: ezzel elkezdődött az oktatás digitalizációjának "zászlóshajó" projektje.

Az államtitkár Becsó Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót a Bolyai Gimnáziumban, ahol azt követően pedagógusok és 9. évfolyamos tanulók szülei vették át a notebookokat.

Maruzsa Zoltán emlékeztett arra, a kormány 2016-ban elfogadta a digitális oktatási stratégiát, amelynek megvalósítása részben költségvetési, részben uniós forrásokból indult el.

Közlése szerint 2018-2019 fordulóján mintegy 100 ezer informatikai eszközt vásároltak a köznevelési intézményeknek. Ennek volt köszönhető, hogy 2020 márciusában, a járvány kezdetén, a magyar iskolarendszerben mintegy 350 ezer számítógép, laptop, digitális oktatásra is alkalmas eszköz állt rendelkezésre - mondta az államtitkár.

Ismertetése szerint az Európai Unió újjáépítési alapjának felhasználásában a kormány prioritásként kezeli az oktatás digitalizálását, ennek megfelelően e célra 200 milliárd forint felhasználásáról született döntés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek