2 évnél régebbi cikk

Éjjel, fejszével tört volt élettársa testvérére és annak családjára egy férfi Fejér megyében
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined
Éjjel, fejszével tört volt élettársa testvérére és annak családjára egy férfi Fejér megyében
·Hírekbűnügy·Utolsó frissítés: undefined

Előtte alig 130-szor hívta a sértettet, hogy kiderítse, hol van a volt párja.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többszörösen minősített magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen fejszével tört be volt élettársa testvérének házába, ahol őt és családját fenyegette.

A vádirat szerint a 32 éves nagyberényi férfi még 2021 nyarán napközben volt élettársa testvérét többször felhívta telefonon, hogy volt párja holléte iránt érdeklődjön. Mivel a sértettet zavarták a férfi hívásai, ezt közölte is vele, és ő ennek ellenére sem hagyott fel a zaklatásával, az esti órákra letiltotta hívószámát. Az elkövető mintegy 130 alkalommal kezdeményezett hívást a sértett irányába.

A férfi a nap folyamán alkoholt és kábítószert fogyasztott, így az éjszakai órákban már ittas és bódult állapotban kereste fel a sértettet lakóhelyén, majd a zárt bejárati ajtó üvegét betörve bement a házba. A férfi a házban volt élettársát kereste, és a sértetteket azzal fenyegette, hogy megöli őket, miközben egy fejszét fenyegetően feje fölé emelt. Mivel a házban párját nem találta meg, végül távozott. 

Cselekménye miatt a bíróság a férfit 2021. június 4-én a mozgását nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett bűnügyi felügyelet alá helyezte. A férfi azonban 2021. november 9-én a lábbilincset megrongálta, annak szíját lábáról levágta, és elhagyta lakását. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben többszörösen minősített magánlaksértés bűntette mellett többrendbeli minősített zaklatás vétsége és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. A büntetett előéletű férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta az ügyészség.

Borítókép: Police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek