2 évnél régebbi cikk

Fox News: Kijevet több irányból támadják, heves utcai harcok kezdődtek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fox News: Kijevet több irányból támadják, heves utcai harcok kezdődtek
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Kijev több irányból is támadás alatt áll – jelentette szombat hajnalban az amerikai Fox News hírcsatorna. A televízió helyszíni tudósítója arról adott hírt, hogy az utcákon heves harcok folynak, és hangos robbanásokat lehet hallani. 

Az MTI beszámolója szerint hevesek az utcai harcok a Kijev északi és nyugati részein. Az ukrán hatóságok is jelezték, hogy az orosz csapatok átlépték a város határát. A Fox News szerint pedig Kijevet több irányból éri támadás és utcai harcok törtek ki Ukrajna fővárosában. 

Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke visszautasította az Egyesült Államoknak az országból való evakuálására vonatkozó ajánlatát, mondván: „Itt a harc".

Az ukrán elnök arra kérte az ukránokat, hogy "ahol csak lehet, tartóztassák fel az ellenséget" írja az MTI. Az ukrán hadsereg közben a Facebookon arról számolt be, hogy az orosz erők támadást indítottak egy katonai támaszpont ellen a fővárosban, de visszaverték őket. Az ukrán haderő bejegyzése szerint az orosz csapatok az éjszaka folyamán a város egyik ütőerének számító Győzelem sugárúton is támadást indítottak, de állítólag ott is feltartóztatták őket. 

Közben a Fox News arról is beszámolt, hogy Biden elnök aláírt egy 600 millió dolláros „azonnali katonai segítségnyújtást” is Ukrajnának. 

Kijevben figyelmeztetik a lakosokat, hogy utcai harcok folynak az orosz erők ellen, és szorgalmazták, hogy keressenek menedéket. Kiadtak egy figyelmeztetést is,  amiben azt tanácsolják a lakosoknak, hogy maradjanak menedékhelyen, ne menjenek az ablakok közelébe vagy az erkélyekre, és tegyenek óvintézkedéseket a törmelék vagy golyó általi eltalálás ellen!

Kapcsolódó
Élő videókon lehet követni, hogy mi történik Kijevben

Az ukrán védelmi minisztérium megerősítette, hogy az orosz katonák elérték az ország fővárosát. Kijev több fontos csomópontján még működnek a webkamerák, ezek segítségével lehet követni, hogy mi történik a városban.

Zelenszkij ukrán elnök videót tett közzé Kijevben kora reggel

„Ne higgyünk a hamis információkban” – így fogalmazott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közösségi oldalaon, szombat kora reggel  Kijevben. „Itt vagyok. Meg fogjuk védeni a hazánkat, mert az erőnk az igazságunkban van." - fogalmazott a videóüzenetben az ukrán elnök. A videón Zelenszkij Kijev utcáin sétál a város különböző pontjain dúló éjszakai tüzérségi tűz után, és azt mondja a nemzetnek: "Itt vagyok". 

Rakéta talált el egy lakóházat Kijevben


Ukrajna külügyminisztere szintén a közösségi médiában tett közzé egy bejegyzést, amiben azt írja Kijev túlélt még egy éjszakát.

Borítókép: southfront.org
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek