2 évnél régebbi cikk

Hat kutyát próbált egy bolgár autós kicsempészni, de lekapcsolták az M7-esen
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/ Nemzeti Adó- Vámhivatal
Hat kutyát próbált egy bolgár autós kicsempészni, de lekapcsolták az M7-esen
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined

A pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a bolgár járművet, amiben hat kutyát (két angol szetter, egy pitbull, egy csivava jellegű és két keverék) találtak. Kiderült, hogy nem stimmelnek a papírok, hő hatására eltűntek az adatok az állatútlevelekből.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal tájékoztatásából az is kiderült, hogy az állatútlevelek ellenőrzésekor az azokban szereplő adatok hő hatására eltűnnek. A NAV munkatársait értesítették a Kormányhivatal hatósági állatorvosát és a rendőrséget.

Kapcsolódó
Ne vásárolj szaporítótól! – Továbbra is működnek a kutyagyárak 

A szigorúbb állatvédelmi törvény se jelent egyelőre akadályt a szaporítóknak: csak a térségben legalább két alkalommal hallottuk az elmúlt hetekben, hogy a NAV-osok szaporítóktól származó kölyköket mentettek. A szaporítók beteg és szenvedő állatokat tenyésztenek ki, mégis virágzik az üzletág.

Az állatorvos megállapította, hogy az egyik kutya vemhes. Mindegyik állatban volt ugyan mikrocsip, de azok közül nem mindegyik egyezett meg az állatútlevelekben lévő számmal. Az okmányok hiányos kitöltése, a kutyák rendezetlen oltása miatt az állatokat elkobozták. A kutyákról a tulajdonos lemondott. A rendőrség a sofőrt előállította és okirathamisítás alapos gyanúja miatt eljárást indított.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek