2 évnél régebbi cikk

Április 3-tól éjszaka is indulnak vonatok Budapestről Székesfehérvárra
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV-csoport
Április 3-tól éjszaka is indulnak vonatok Budapestről Székesfehérvárra
·Hírekközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Hétvégén és ünnepnapokon, a Déli pályaudvarról 1:40-kor és 2:40-kor induló járatokkal késő éjszaka is el lehet jutni Székesfehérvárra.

A 2021 decemberétől érvényes menetrend számos fejlesztést, az utasok számára kedvező változást hozott a  MÁV és a Volánbusz hálózatán. Április 3-tól, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat, új járatokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezet be a MÁV-Volán-csoport - írja a mavcsoport.hu. Ezzel az autózás helyett zöld, környezetbarát közösségi közlekedést kínál. 

A Székesfehérvárt is érintő legfontosabb változás, hogy hétvégén és ünnepnapokon, a Déli pályaudvarról 1:40-kor és 2:40-kor induló járatokkal késő éjszaka is el lehet jutni Székesfehérvárra.

Bővül a Göcsej InterCity vonatok száma is; Budapestről vasárnap kivételével mindennap már a kora reggeli órákban, 4:45-kor indul IC Zalaegerszegre Székesfehérvár és Veszprém érintésével. A zalai megyeszékhelyre 8:08-kor érkezik meg.

Az eddig csak vasárnapokon közlekedő, Zalaegerszegről 19:51-kor induló Göcsej InterCity vonat munkanapokon is közlekedik. A növekvő turistaforgalom jobb kiszolgálása, és a csömödéri kisvasút elérhetőségének javítása érdekében Zalaegerszeg és Lenti között november 1-jéig minden nap, a délelőtti órákban új vonatpár közlekedik, Zalaegerszegen csatlakozva a Budapest felől 10:08-kor érkező Göcsej InterCity-hez.

Április 3-tól bővül a feltételes megállók száma

Az utasoknak előre jelezniük kell leszállási szándékukat a Székesfehérvár–Tapolca vonal Székesfehérvár-Repülőtér, Füle, Balatonfőkajár felső; a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonal Seregélyes és Seregélyes-Szőlőhegy; a Székesfehérvár–Sárbogárd vonal Belsőbáránd megállóhelyén, Péterhida-Komlósdon, a Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió esetében, továbbá a tram-train járatok szegedi és hódmezővásárhelyi megállóhelyeinek többségén.

A személyszállító vonatok csak abban az esetben állnak meg a feltételes megállóhelyeken, ha van felszálló utas, vagy a leszállási szándékot időben jelezték az ajtó melletti leszállásjelző gomb megnyomásával.

Az utasforgalmi szempontból szükségtelen megállások kiiktatásával pontosabbak lesznek a vonatok és üzemanyagot takarít meg a vasúttársaság. Ez olyan megállóhelyeket érint, amelyeknél jellemzően egyes időszakokban nincs fel- vagy leszálló utas.

(Forrás: mavcsoport.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek