2 évnél régebbi cikk

Végleges a Halünnep programja
·Programokgasztro·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Végleges a Halünnep programja
·Programokgasztro·Utolsó frissítés: undefined

A rossz idő miatt egy héttel későbbre, április 9-re tolt Fehérvári Halünnep új időpontja egy kivételével valamennyi, eredetileg felkért fellépő és közreműködő számára megfelelt, változatlan a nap sztárvendége: az Irigy Hónaljmirigy együttes is.

A meghirdetett programok közül egyedül a horgászversenyt rendezték meg az eredeti időpontban, a többi esemény azonban április 9-ére került át.

A sokak által várt főzőverseny nevezési határidejét meghosszabbították: az érdeklődők április 7-ig nevezhetnek a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában – a résztvevők halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére.

A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. Az elkészült ételeket a zsűri folyamatosan értékeli, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák.

Az SZKKK a gyerekekre is gondolt: az óvodás korosztály (3–6 évesek) számára rajzpályázatot hirdettek A világ egy hal szemén keresztül címmel. Az alkotások készülhettek egyéni vagy csoportos munkában, bármilyen technikával. A pályamunkákat március 25-ig lehetett leadni, a legjobbak a Halünnepen vehetik át díjaikat.

Április 9-én, szombaton a reggeli órákban a főzőversennyel és az ünnepélyes megnyitóval indul a nap. 11:00 órától a Buborék együttes lép színpadra interaktív családi show-val, 14.40-től Kovácsovics Fruzsina koncertje a gyerekeket szórakoztatja. A főzőverseny eredményhirdetése 16 órakor kezdődik, a nap sztárvendége, az Irigy Hónaljmirigy együttes fél ötkor érkezik, utánuk pedig az EVM zenekar teremt utcabál hangulatot a Fehérvári Halünnep vendégeivel.

A színpadi programok mellett a gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek is jó szórakozás lesz az óriásbuborékozás, az ügyességi és ismeretterjesztő játékok, valamint a sportprogramok sora. A nap során az AmazinX kreatív csapata elkészíti a rendezvény óriás graffiti képét, és egy közönségfalon a jelenlévők is kipróbálhatják magukat graffitisként. 

Délelőtt a sportkedvelők találkozhatnak Vértes Rebekával és a freestyle focival is. A freestyle jelentése szabad stílus, melynek szellemében a labdával bármilyen trükköt, mozdulatsort végre lehet hajtani – ebből tart bemutatót Rebeka, aki tavaly sikerrel vett részt a prágai nyílt világbajnokságon, két éve pedig az online rendezett Red Bull Street Style-on, ahol a Top60-ban végzett. A különleges focitrükkök után a Herosz Állat- és Természetvédő Egyesület tagjai érkeznek,  természetesen kutyákkal: az érdeklődők megismerkedhetnek az egyesület munkájával és az ebek is megmutatják, mit tudnak. 

A Fehérvári Halünneppel kapcsolatos részletes információk, a felhívások megtalálhatók a www.fehervariprogram.hu oldalon.

Részletes program:

A színpadon:
9.20–10.15 Ünnepélyes megnyitó a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarral. Köszöntők
11.00–12.30  Buborék Együttes – interaktív családi show
14.40–15.30  Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje
16.00–16.20  Főzőverseny eredményhirdetése
16.30–17.15  Irigy Hónaljmirigy
17.15–19.15  Napzáró utcabáli hangulat az EVM zenekarral

A színpad előtt:
10.30–11.00  Freestyle foci Vértes Rebekával
12.00–13.00  Óriásbuborékok gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek
13.30–14.00  A HEROSZ Állat- és Természetvédő Egyesület előadása, kutyás bemutatója
15.30–15.45  „A világ egy hal szemén keresztül” rajzverseny eredményhirdetése 

Egész nap:
AmazinX Live Graffiti Show és közönségfal
Ügyességi, logikai és ismeretterjesztő játékok 
Sportprogramok

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek