2 évnél régebbi cikk

28 év után új számmal jött ki a Pink Floyd, amit Ukrajnának ajánlott az együttes
·ZeneUkrajna·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Youtube/ Pink Floyd
28 év után új számmal jött ki a Pink Floyd, amit Ukrajnának ajánlott az együttes
·ZeneUkrajna·Utolsó frissítés: undefined

Az ukrán Boombox együttes énekesének a vokálja hallható az új Pink Floyd dalban. A Hey Hey Rise Up! 1994 óta az első új szám a Pink Floydtól. A dalt Ukrajnának ajánlják.

A Pitchfork az együttes közleménye alapján azt írja, hogy az 1994-es The Division Bell óta ez az első eredeti zene a Pink Floydtól A banda ugyan 2014-ben kiadta a The Endless River című számot, de az album főként a Division Bell előadásainak anyagán alapul. 

A zenekar közleménye szerint kislemez bevételét az Ukrajna Humanitárius Alap támogatására fordítják.

A Pithforkon megjelent cikkből, az is kiderül, hogy a történethez hozzátartozik, hogy az ukrán énekes, Andriy Khlyvnyuk amerikai turnén volt a zenekarával akkor, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát.  Az énekes azonnal visszatért Kijevbe, hogy beálljon katonának. Az ukrán főváros főterén vette fel a dalt. 

A sajtóközlemény szerint március 30-án vette felé a Pink Floyd a Hey, Hey, Rise Up! című számot és azon a napon készült a videoklip is, amelyet Mat Whitecross rendezett. A mostani felállásban David Gilmour és Nick Mason mellett Guy Pratt basszusgitáros és Nitin Sawhney billentyűs szerepel.

Az új dallal kapcsolatban David Gilmour így fogalmazott: „Remélem, hogy széles körű támogatást és nyilvánosságot kap. Pénzt akarunk gyűjteni humanitárius jótékonysági szervezetek számára, és növelni a morált. Szeretnénk kifejezni támogatásunkat Ukrajnának!

A dalt itt éred el:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek