4 évnél régebbi cikk

Különleges klip készült a Zene Világnapjára Fejér megyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
youtube.com
Különleges klip készült a Zene Világnapjára Fejér megyében

Mesebeli helyszíneken, Csákvár környékén forogtak a képkockái annak az új klipnek, melyet a fehérvári Hermann László Zeneiskola egykori diákja Babics Noémi és zenésztársai készítettek a Zene Világnapjára.

Babics Noémi hegedűművésznek tanul a Zeneművészeti Egyetemen. A harmadéves lány két oroszlányi alkotótársával, Spisák Péter zeneszerző-zongoristával és Bognár László gitárossal közösen forgatott egy videót Fényre -Steps to light a nyáron, Csákvár környékének meseszép helyszínein. Az alkotás premierjét október elsejére, a zene világnapjára időzítették.

A fehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolába jártál. Itt szeretted meg ezt a hangszert?

Igen. Előtte is tanultam már, de itt kerültem olyan környezetbe, ahol tényleg öröm volt már vele foglalkozni. A lehető legszebb diákéveim voltak Székesfehérváron.

Mit lehet tudni a klipről, amelyet a Zene Világnapjához kötődően készítettetek?

Nyáron rögzítettük, és mostanra készült el véglegesen. A zeneszerző Spisák Pétert már korábbról ismertem. Ő zongorázik is a videóban, én pedig hegedülök, gitáron pedig az oroszlányi Bognár László játszik még benne.

 

Ha figyelmesen nézzük a klipet, akkor feltűnnek a térséghez, a megyéhez köthető ismerős helyszínek is benne.

Igen, Csákvár környékén a Gerszner-háznál forgattuk, illetve a vadászkápolnánál sikerült ezeket a mesebeli jeleneteket felvennünk.

Milyen élmény volt a forgatás, a közös munka a többiekkel?

Miután sikerült kiválasztanunk a Geszner-házat, körbenéztünk a környéken, hogy milyen mesebeli helyszíneket lehetne találni az úgymond álombéli jelenetekhez. Így bukkantunk hidakra, alagutakra, sziklákra, melyeket izgalmas kihívás volt beilleszteni a klip képi világába. Még darazsakkal is meg kellett küzdenünk.

Ez volt az első ilyen jellegű munka, amiben szerepeltél?

Énekes nélkül ez az első közös szám, amit előadunk, és mindegyikünknek ez az első videoklipje. Érdekes műfaj, mert a klasszikus stílusba próbáltunk belekeverni kisebb könnyűzenei elemeket. Eddig jó fogadtatása volt azok között, akiknek megmutattuk.

Mikor kezdett el foglalkoztatni téged a zene, a zene szeretete?

Általános iskola első osztályába jártam, amikor beirattak a zeneiskolába Oroszlányban. Ott tanultam először nyolc évet, utána kerültem ide a székesfehérvári konziba. Nagyon vonzott a város, illetve a tanárnőm is hívott.

Milyen célkitűzéseid vannak?

Diploma után esetleg zenekarban szeretnék elhelyezkedni, de mindenképpen zeneművészettel foglalkozni.

Ha valaki épp azon gondolkodik, hogy beíratja a gyerekét valami zenei oktatásra, akkor mit ajánlanál, miért jó zenével foglalkozni?

Ha vidám az ember, ha szomorú, ha valami gondja van – a zene mindig kiváló kikapcsolódás, feltöltődés! Bármilyen hangulata van, hozzányúlhat a hangszerhez, és az biztosan sokat segít, hogy jobb kedve legyen.

Mi az, amit neked adott a zene?

Az életcélomon kívül kiegyensúlyozottságot, harmóniát. És nagyon sok barátságot!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek