1 évnél régebbi cikk

Siker: 3. lett a Depónia a Közösségek ereje programjával
Fehérvár Médiacentrum fotója
Depónia Nonprofit Kft.
Siker: 3. lett a Depónia a Közösségek ereje programjával

A 2021. Hulladékcsökkentési Hét megmérettetésén szerepelt kitűnően a Depónia.

Ahogy már több éve rendszeresen, a Depónia Nonprofit Kft. tavaly is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A kampány keretében pedig a Vállalkozások kategóriájában III. helyezést ért el az országos megmérettetésen Közösségek ereje című programjával.

2021-ben a kiemelt téma a „körkörös közösségek” volt, a székesfehérvári szolgáltató pedig nemcsak figyelemfelhívó és szemléletformáló kampányt szervezett, hanem az esemény egyben jótékonysági akció is volt.

Gardróbcsere-garázsvásár-jótékonysági rendezvényt két másik székesfehérvári céggel, a Széphő Zrt.-vel, valamint a Fehérvár Médiacentrummal karöltve szervezte meg, így ennek keretében az újrafelhasználás mellett a közösségek építése, erősítése is megvalósult, sőt egy helyi állat menhelyet (ASKA Alapítvány), rászoruló családokat (Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ) is tudtak támogatni.

A hét másik fontos eseménye volt a lakossági használt sütőolajgyűjtést segítő és népszerűsítő kampány. A Depónia a közszolgáltatók közül elsőként indította el az országban - és itt, Székesfehérváron - a lakossági használt sütőolaj begyűjtését.

Ennek népszerűsítésére a városban 7 frekventált gyűjtőponton diákok és a cég dolgozói népszerűsítették a sütőolajgyűjtést, elmondták a legfontosabb tudnivalókat, megválaszolták a felmerülő kérdéseket. A helyszínre érkezőket pedig megajándékozták a gyűjtést segítő depóniás tölcsérrel.

A lakossági használt sütőolaj gyűjtését népszerűsítő kisfilmet is készítettek:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek