1 évnél régebbi cikk

Kertmozi Fehérváron: június 2-án Öreghegyen, 24-én Szárazréten lesz vetítés
·Programokkertmozi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Barátság mozi
Kertmozi Fehérváron: június 2-án Öreghegyen, 24-én Szárazréten lesz vetítés
·Programokkertmozi·Utolsó frissítés: undefined

Júniusban két helyszínen is tábort üt a fehérvári Barátság mozi kertmozija: 2-án, csütörtökön 21 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében a Damsel című amerikai vígjátékot, 24-én, Szent Iván éjjelén 21 órakor a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán a Jurassic World: Világuralom című amerikai sci-fi kalandfilmet láthatja a közönség.

A Barátság mozi kertmozija 2018-as indulása óta rendkívül népszerű, hiszen régi hiányt pótol: a szabadtéri mozi évtizedeken át hiányzott a város kulturális kínálatából. Az pedig, hogy a kertmozi nem egyetlen helyszínen található, hanem vetítésről vetítésre vándorol a városban, esetenként annak határán is túl, igazi újdonságot hozott a filmrajongók számára.

Az idei szezont hagyományosan a Kortárs Művészeti Fesztiválon indította a város művészmozija, ezt követően Kisfaludra „vitt házhoz” egy népszerű családi vígjátékot.

Június 2-án, csütörtökön az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében állítja fel vásznát a mozgómozi: itt 21 órától a Damsel című amerikai kalandos vígjátékot láthatja a közönség David Zellner rendezésében, Robert Pattinson és Mia Wasikowska főszereplésével.

A történet főhőse, a jómódú pionír, Samuel Alabaster aprócska lova és egy piás pap társaságában átszeli a vad amerikai határvidéket, hogy megtalálja elrabolt szerelmét, akit egy elvetemült gazember hurcolt magával. Az előadás esőnapja: június 5., vasárnap 21 óra.

Június 24-én, pénteken 21 órától a nyár sokak által várt szenzációját, a Jurassic World: Világuralom című amerikai sci-fi kalandfilmet láthatják a műfaj rajongói a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán Colin Trevorrow rendezésében, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt és Sam Neill főszereplésével. A történet négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között élnek – és vadásznak. A szabadtéri színpad fedett, ezért az előadásnak nincs esőnapja.

Az előadásokra jegyek a Barátság mozi jegypénztárában, honlapján (www.baratsagmozi.hu) és előadás előtt a helyszínen válthatók. A szervezők a közönség számára korlátozott számban párnát és plédet is biztosítanak, de kérik, hogy amennyiben erre igényük van, lehetőség szerint vigyenek magukkal.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek