1 évnél régebbi cikk

Novák Katalin aláírta a katatörvényt
·Hírekadó·Utolsó frissítés: undefined
Novák Katalin aláírta a katatörvényt
·Hírekadó·Utolsó frissítés: undefined

Az államfő a kormánytól ígéretet kapott arra, hogy „a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre”.

Hosszú posztban jelentette be hétfő este Novák Katalin, hogy aláírta a kisadózók tételes adójára (kata) vonatkozó új törvényt. 

„Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam” - írja a bejegyzés elején a köztársasági elnök.

Hozzáteszi: érzékeli az emberek felháborodását, és azt is, hogy „sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás”. Novák Katalin ezután megjegyzi, hogy „helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés”.

A folytatásban azt írja, hogy a kormányfőtől és a kormánytól ígéretet kapott arra, hogy részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre”.

A köztársasági elnök a bejegyzés végén hosszan taglalja, hogy rendkívüli időket élünk”, és „helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé”.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó
Az Országgyűlés megszavazta az új KATA-törvényt

Az eddiginél magasabb, 18 millió forintos bevételi értékhatárig alkalmazható a jövőben a kisadózó vállalkozók tételes adója, vagyis a kata.

Borítókép: Facebook/Novák Katalin
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek