1 évnél régebbi cikk

Utoljára rendezték meg az ünnepi Bence-hegyi futást
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Utoljára rendezték meg az ünnepi Bence-hegyi futást

A Facebookon jelentette be a főszervező Kaufer Tamás, hogy az idei volt az utolsó Bence-hegyi futás. Nyolcadszor is sokan jöttek, a máskor megszokott tikkasztó hőség helyett most az eső jelentette a szintkülönbség melletti kihívást.

A Bence-hegyi futás különlegessége maga a helyszín. Amikor először rendezett itt futást az ötletgazda, még nem volt kész a felújított kilátó, de pár éve már annak tövéből rajtolhatott a futás. A táv körönként mintegy 5 kilométer, nehézségét pedig az adja, hogy miután lerohantak a résztvevők a hegyről, vissza kell futniuk, 95 méter szintkülönbséget legyűrve.

Volt, aki ezt négyszer is megtette, így félmaraton távot teljesítve. A szakadó eső speciálissá tette a búcsút, amiről csak utólag derült ki, hogy búcsú volt...

"Már hetekkel ezelőtt éreztem, hogy ez a Bence-hegyi futás az utolsó lesz. Sorra jöttek a szervezési problémák mindig új és új. Keményen próbára tették a 18 éves szervezői képességeimet. De csináltam becsületből..." - írta közösségi felületén Kaufer Tamás, aki hét éve rendezett először itt hegyi futást.

A továbbiakban a vérteskozmai Rock and roll Futás atyjaként természetesen nem búcsúzik a szervezőmunkától, ahogy hangulatfelelősként is sokszor találkozhatnak vele a tömegfutások indulói.

A Bence-hegy pedig (ahogy Kaufer írta: talán a búcsú miatti haragból) még egyszer alaposan megszenvedtette a futókat, de a nagy eső sem riasztotta el azokat, akik beírták futónaptárukba az ünnepi eseményt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek