1 évnél régebbi cikk

Lövöldözés volt Fehérváron az Iszkai úti zártkerteknél - félelemben élnek a lakók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Lövöldözés volt Fehérváron az Iszkai úti zártkerteknél - félelemben élnek a lakók

Augusztus 20-án este egy férfi gumilövedéket eresztett a testvérébe az Iszkai úti zártkerteknél - az ott élők úgy vélik, ez csak a jéghegy csúcsa. A szomszédok szerint azóta tarthatatlan a helyzet, amióta egy testvérpár a Páva utcába költözött.

A rendőrség szerint a Páva utcában lakó testvérek egy elektromos roller miatt vesztek össze annyira, hogy egyikük kövekkel dobálózott, majd kétszer gumilövedékkel meg is lőtte a másikat. Az egyenruhások még aznap elfogták a férfit, aki kihallgatása során beismerte tettét.

"A sértett hozzátartozóját először távozásra kérte, majd kizárta az ingatlan területéről, mivel ittas állapotban volt. A 36 éves férfi ezért kövekkel dobálta meg a házat, majd háton, illetve vállon lőtte testvérét. A helyszínre kiérkező kollégáim az elkövetőt elfogták, előállították, majd súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki" - nyilatkozta  Szabó Imre Richard rendőrhadnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense.

A környéken lakók félnek a testvérpártól, egyikük ennek ellenére, bár név és arc nélkül, de nyilatkozott a Fehérvár Televíziónak: a férfi azt mondja, azóta kezdődtek a bajok, amióta a testvérek az utcába költöztek. Volt már verekedés itt miattuk, az udvarukban máskor is lőttek már és folyamatosan fenyegetik az itt élőket. A környék lakói kamerákkal szerelték fel házaikat és abban bíznak ez megvédi őket az atrocitásoktól és az esetleges lopásoktól.

A szomszéd szerint a testvérpár nem dolgozik, és napközben olyan alakok fordulnak meg náluk, akiket legszívesebben a legtöbben messziről elkerülnének. A megyei rendőrség kommunikációs referense hozzátette, a kapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a zártkerti ingatlanokban élők biztonságára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek