1 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: nem fordulhat elő, hogy a fehérvári otthonokban, kritikus fontosságú létesítményekben ne legyen fűtés
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Cser-Palkovics András: nem fordulhat elő, hogy a fehérvári otthonokban, kritikus fontosságú létesítményekben ne legyen fűtés
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined

Több mint húszezer fehérvári háztartás számára jelent óriási könnyebbséget idén és jövőre, hogy nem változik a távhő lakossági ára - osztotta meg Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

A kormány mai bejelentése alapján a távhő lakossági ára biztosan nem változik a következő fűtési szezonban.

"Ez több mint húszezer fehérvári háztartás számára jelent óriási könnyebbséget idén és jövőre, a piaci és a rezsicsökkentett ár különbözetéből adódóan ez több tízmilliárd forintos kormányzati támogatásnak felel meg a fehérváriak számára" - emelte ki Cser-Palkovics András közösségi felületén.

A polgármester hozzátette, a fehérvári távhő és meleg víz szolgáltatója, a SZÉPHŐ számára is a földgáz beszerzése jelentette a legnagyobb kihívást. A következő gázévre a korábbihoz képest csak többszörös áron sikerült ugyanazt a gázmennyiséget beszerezni. A mai kormányzati bejelentés alapján a SZÉPHŐ erre vonatkozóan kapja majd meg az állami támogatást.

"A távhő alapszolgáltatás, az nem fordulhat elő, hogy a fehérvári otthonokban, illetve a kritikus fontosságú létesítményekben (kórház, szociális otthonok, stb.) ne legyen fűtés. Elsődleges szempont és feladat tehát, hogy ennek működését biztosítsuk" - emelte ki Cser-Palkovics András.

A témával kapcsolatban bővebben a Fehérvár Televízió 19:20-kor kezdődő Köztér című műsorában kérdezzük majd Székesfehérvár polgármesterét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek