1 évnél régebbi cikk

Gulyás: a távhő ára a lakosság számára nem változik, állami intézményeknél 18 fok lesz a megengedett
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1 - Híradó
Gulyás: a távhő ára a lakosság számára nem változik, állami intézményeknél 18 fok lesz a megengedett

25 százalékos gázfelhasználási csökkentést kell az állami szerveknek végrehajtani, kivéve a kórházaknak és a bentlakásos szociális intézményeknek - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 8-ai Kormányinfón.

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején elmondta, hogy egész Európában rendkívül nehéz az energiaellátás helyzete. A legfőbb probléma a gázhelyzet, ellátási problémák vannak több országban, de ez hazánkat nem érinti - tette hozzá a miniszter.

Viszont mind a lakosság, mind a vállalatok számára a legfontosabb a gázfogyasztás csökkentése, éppen ezért

25 százalékos gázfelhasználási csökkentést kell az állami szerveknek végrehajtani, kivéve a kórházaknak és a bentlakásos szociális intézményeknek - jelentette be Gulyás Gergely.  

Arra kérünk mindenkit, hogy óvatosan bánjon a gázfogyasztással, ezért tűzifa- és barnaszénprogramot hirdetünk, illetve az erdőgazdaságoknál is lehet fát vásárolni, hatósági áron. A fatermékeknek különböző hatósági ára lesz, 10 köbméter fát fognak tudni biztosítani minden vásárlónak, a tűzifaigények kielégítése a fűtésszezon kezdetéig zajlik - emelte ki a miniszter.

A magas energiaárak miatt munkahelyvédelmi-programra van szükség a vállalkozói szektorban, ezért az energiaintenzív iparágakban támogatási programot dolgoz ki a kormány - jelentette be Gulyás.

A távhő kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a lakossági fogyasztók számára nem fog változni az ára.

Majd a miniszter hozzátette, a kormány programot indít arra, hogy minden távfűtéses lakást mérőórával lássanak el. Hogy ezt finanszírozzák, 28 fillérrel megemelik a távhő árát, amit az ipari fogyasztók fizetnek ki.

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, az állami intézményeknél 18 fok lesz a megengedett.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek